17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εγκρίθηκε το πακέτο ενίσχυσης ύψους €43 δισ. για τη βιομηχανία των ημιαγωγών στην ΕΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την έγκριση που έδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από δύο εβδομάδες, απέμενε μόνο η τελική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο της ΕΕ για την ενδυνάμωση του block στον τομέα των ημιαγωγών.

Πλέον μπαίνουμε και επίσημα στην εποχή του Chips Act, το οποίο προβλέπει επένδυση ύψους €43 δισ. για την ανάπτυξη της παραγωγής ημιαγωγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να αυξηθεί το ποσοστό της ΕΕ από το 10% σε τουλάχιστον 20% της παγκόσμιας αγοράς μέχρι το 2030, ενώ πιο μακροπρόθεσμα έχει τεθεί ο στόχος της ανεξαρτητοποίησης της Ευρώπης από τις ξένες αγορές.

Με το Chips Act παίρνει μπροστά ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο από πλευράς ΕΕ, για το οποίο είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες μόλις πέρυσι. Στην υλοποίηση του θα συμμετέχουν και μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας των ημιαγωγών, όπως για παράδειγμα η Intel που έχει ξεκινήσει ήδη την κατασκευή μονάδων παραγωγής επεξεργαστών στη γηραιά ήπειρο.

Η ΕΕ δεν είναι η μόνη που επιθυμεί να ενισχύσει τη θέση της στον τομέα των ημιαγωγών, καθώς οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ήδη το δικό τους project με επένδυση ύψους $52 δισ., έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο να ανταγωνιστούν την Κίνα.

[Europa]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό