16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εγκρίθηκε η αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απ’ τον Ράτκλιφ

Ειδήσεις Ελλάδα

Και τυπικά εποχή Τζιμ Ράτκλιφ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα μετά τον έλεγχο από την Αγγλική Ομοσπονδία.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) ενέκρινε την αγορά από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο, Τζιμ Ράτκλιφ, του 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, «αφαιρώντας» ένα από τα τελευταία εμπόδια στην ουσιαστική είσοδό του στο σύλλογο. Η Premier League, είχε ήδη επικυρώσει αυτή τη συναλλαγή από τη Δευτέρα (12/2)το απόγευμα.

Ο ιδρυτής του πετροχημικού κολοσσού Ineos συμφώνησε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με την οικογένεια Γκλέιζερ, τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να αγοράσει το 25% των μετοχών του συλλόγου για 1,02 δισεκατομμύρια λίρες.

Υποστηρικτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την παιδική του ηλικία, ο Σερ Ράτκλιφ είναι επίσης ιδιοκτήτης των Νις (Γαλλία) και Λοζάνη (Ελβετία). Η είσοδός του στο σύλλογο από τη βόρεια Αγγλία θα είναι αποτελεσματική εάν η δημόσια προσφορά αγοράς, η προθεσμία για την οποία παρατάθηκε από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου, είναι επιτυχής.

Σε ηλικία 71 ετών, ο Ράτκλιφ είχε ήδη αρκετές συναντήσεις με στελέχη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή Έρικ τεν Χαγκ, ενώ συναντήθηκε και με ομάδες φιλάθλων.

Τα Μέσα Ενημέρωσης στο νησί, αναφέρουν πως εργάζεται για μια μεγάλη αναμόρφωση της ομάδας, που δεν έχει κατακτήσει την Premier League από το 2013. Μετά από 24 αγωνιστικές, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, 13 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό