16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εγκολφόπουλος: Οι Belharra δεν «κλείνουν» μόνο το Αιγαίο, κλείνουν την Ανατολική Μεσόγειο

Ειδήσεις Ελλάδα

«Μέσα από την Τουρκία δεν περνάει τίποτα. Οτιδήποτε περνάει μέσα από τον πράσινο κύκλο καταρρίπτεται από Belharra και Rafale» δήλωσε ο αντιναύαρχος ε.α Γ. Εγκολφόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Οι τρεις ελληνικές φρεγάτες Belharra δεν θα «κλείσουν» μόνο το Αιγαίο, θα κλείσουν την Ανατολική Μεσόγειο, υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα ο αντιναύαρχος ε.α Γιάννης Εγκολφόπουλος στον απόηχο της καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στη Γαλλία.

«Κλείνει όχι μόνο το Αιγαίο αλλά και η Ανατολική Μεσόγειος, (τα πλοία) μπορούν να μετακινηθούν, δεν είναι στατικά. Μέσα από την Τουρκία δεν περνάει τίποτα. Οτιδήποτε περνάει μέσα από τον πράσινο κύκλο καταρρίπτεται, όχι μόνο από τις φρεγάτες, και από τα (μαχητικά) Rafale» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιναύαρχος παρουσιάζοντας σχετικό χάρτη. 

Έχουν δε, δυνατότητα anti-hacking, δεν προσβάλλονται από ηλεκτρονικές παρεμβολές, και είναι σχεδόν αόρατες. Οτιδήποτε μπει στα νησιά μας βάλλεται από παντού, τόνισε ο κ. Εγκολφόπουλος. 

Ξεκαθάρισε δε, ότι η τεχνολογία των Belharra είναι η καλύτερη στον κόσμο αυτή τη στιγμή, υπέρτερη και της τεχνολογίας των καλύτερων αμερικανικών πλοίων. «Όλη η φρεγάτα είναι ψηφιακή, κάνει τα πάντα».

Στους πράσινους κύκλους, εξήγησε ο κ. Εγκολφόπουλος, είναι περίπου ο μέσος όρος εντοπισμού ενός αεροσκάφους. Ξεπερνάμε τα 300 χιλιόμετρα. Οι τρεις φρεγάτες κλείνουν όλο το Αιγαίο. Κάθε μια φρεγάτα παρακολουθεί 800 στόχους ταυτόχρονα, και οι τρεις 2.400 στόχους. Η Τουρκία με τίποτα δεν μπορεί να μας απειλήσει με 2.400 στόχους. Επιπλέον υπάρχουν τα Rafale, συνεργαζόμενα όλα μαζί, το ένα δίνει την εικόνα στο άλλο, με αποτέλεσμα η φρεγάτα να αποφασίζει ποιος στόχος είναι πιο απειλητικός για να χτυπηθεί πρώτος. 

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

«Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ακόμα και στους υπερηχητικούς πυραύλους. Οι Τούρκοι έχουν μόνο υποηχητικούς πυραύλους» επισήμανε. 

Οι κόκκινοι κύκλοι είναι η μέση απόσταση των βλημάτων Aster 30 που έχει, των αντιαεροπορικών, έχει και επιφάνειας κάτω από την επιφάνεια του νερού, , και της ίδιας βαθμίδας αποτελεσματικότητας εξήγησε. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό