19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εγκλωβισμένοι 74 μετανάστες λόγω της κακοκαιρίας Avgi

Ειδήσεις Ελλάδα

Περιπολικό πλοίο της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29/01) για την ύπαρξη μεταναστών στη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς στη θαλάσσια περιοχή Τομαρονήσια.

Αμέσως καθελκύστηκε το βοηθητικό σκάφος του πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο προσέγγισε στη νησίδα. Συνολικά εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν 55 άτομα, καλά στην υγεία τους, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ «Μαυροβούνι».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Επίσης, σημειώνεται ότι τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανιών για τον εντοπισμό 74 αλλοδαπών (εκ των οποίων 20 ανήλικοι) στην περιοχή «Κόρφου» Γαύδου.

Οι προαναφερθέντες παραμένουν στη Γαύδο, μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, όπου στεγάζονται με μέριμνα του οικείου δήμου. 

Μιλώντας στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών, οι οποίοι θα παραληφθούν από το Λιμενικό μόλις το… επιτρέψει η κακοκαιρία Avgi.

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό της με φόντο τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές προς την Γαύδο, ενώ άμεσα θα αποστείλει έγγραφο προς το Υπουργείο Μετανάστευσης διεκδικώντας κονδύλια καθώς η δημοτική αρχή αδυνατεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος για τις ανάγκες σίτισης των μεταναστών.

Νεκρός στην Κω

Τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κω για εντοπισμό άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή «Σκανδάρι».

Ο άνδρας, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο της Κω που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό