20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εγκληματικότητα, η νέα «βόμβα» στα χέρια Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι η νέα «βόμβα» που κρατά πλέον στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσίασε απόψε το Action 24.

Τα τελευταία περιστατικά της οπαδικής βίας, ξαναβάζουν σε πρώτο πλάνο τα θέματα της ατζέντας «νόμος και τάξη» – χωρίς μάλιστα να έχουν μετρηθεί οι αντιδράσεις από το πιστολίδι στο Γκάζι αλλά και η τοποθέτηση της βόμβας στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή. 

Η ακρίβεια, παραμένει του νούμερο 1 πρόβλημα για τους Έλληνες πολίτες (60,6%) , συναφές και το δεύτερο, που είναι η οικονομία  (37%), ωστόσο στην τρίτη θέση πλέον είναι τα θέματα της εγκληματικότητας και τα φαινόμενα βίας με ποσοστό 22,4% όταν στην προηγούμενη μέτρηση του Νοεμβρίου, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 10,6%. 

Ευρήματα – έκπληξη για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Η Ελληνική κοινωνία δείχνει να διατηρεί τις απόλυτα συντηρητικές απόψεις σε ότι αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια και σε ότι αφορά τον γάμο και πολύ περισσότερο την τεκνοθεσία.

 Οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – ωστόσο η εικόνα αλλάζει άρδην στην ερώτηση για τη δυνατότητα της τεκνοθεσίας.

Ποσοστό άνω του 70% δηλώνει πως διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με τη θεσμοθέτηση της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια. 

Εντύπωση πάντως προκαλεί πως το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών συναντά ισχυρές αρνήσεις μεταξύ όλων όσοι έχουν δηλώσει ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Ενώ κάθετα αντίθετοι δηλώνουν σε μεγάλο ποσοστό τους οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.

To 43% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στην τεκνοθεσία ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 60,2%. Όταν πρόκειται για τους ψηφοφόρους της ΝΔ το ποσοστό εκτοξεύεται στο 73,2

Δρόμος στρωμένος με «αγκάθια» 

Μεγάλο αγώνα έχουν μπροστά τους τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη όσο και το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς  προκειμένου να πείσουν το εκλογικό σώμα πως διαθέτουν σχέδιο και εναλλακτική πρόταση για την πορεία της χώρας.

Αν και η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε ποσοστό άνω του 57% πιστεύει πως θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, εν τούτοις οι ψηφοφόροι της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την πορεία του κόμματος. 

«Μοναξιά» για Μητσοτάκη – «μάχη» για τη δεύτερη θέση 

Το βαρόμετρο της Opinion Poll για το Action24 επιβεβαιώνει την πολιτική «μοναξιά» του Κυριάκου Μητσοτάκη  ο οποίος εμφανίζεται και πάλι χωρίς αντίπαλο ως προς την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας με τη ΝΔ να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη  που δείχνει να κρατά με σχετική άνεση τη δεύτερη θέση έχοντας δυο μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποσοστό 2,6% εμφανίζει η Νέα Αριστερά. Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τα ποσοστά της, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 1,3% σε σχέση με τη μέτρηση του Νοεμβρίου και το ΠΑΣΟΚ μισή μονάδα. 

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24 εδώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό