16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εγκεφαλίτιδα και όχι μηνιγγίτιδα έδειξε η διάγνωση για τον 9χρονο στην Ηλεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 9χρονο Κωνσταντίνο από την Ηλεία που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με τους γιατρούς να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρει και ότι θα βγει σύντομα νικητής στην περιπέτεια που περνά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της μητέρας του 9χρονου στο patrisnews, οι εξονυχιστικές εξετάσεις που του έγιναν στο ειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών έδειξαν ότι ο μικρός δεν είχε μηνιγγίτιδα αλλά εγκεφαλίτιδα, ενώ όπως τόνισε η ίδια, τις επόμενες ώρες οι θεράποντες ιατροί αναμένεται να ξυπνήσουν τον μικρό Κωσταντίνο και να τον μεταφέρουν σε κλίνη, όπου θα παρακολουθείται για κάποια 24ωρα, πριν τελικά ανάψουν το «πράσινο» φως για να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Το παιδί μου δεν έχει μηνιγγίτιδα, αλλά εγκεφαλίτιδα. Είναι από υψηλό πυρετό που πέρασε στα ξαφνικά, χωρίς να το γνωρίζουμε. Το παιδί μου είναι πολύ καλά και σήμερα (σ.σ. χθες) θα το ξυπνήσουν και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα μπει σε δωμάτιο. Είναι κάτι που θεραπεύεται, έτσι όπως μου είπαν οι γιατροί. Δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό μου λένε. Η καρδιά του λειτουργεί κανονικά, οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό