23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εγκαινίασε το έκτο εργοστάσιο στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το έκτο κατά σειρά εργοστάσιο στην Ελλάδα, εγκαινίασε η THRAKON,  στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, της εταιρείας –   από τις μεγαλύτερες εταιρείες έρευνας, παραγωγής και εμπορίας έτοιμων δομικών προϊόντων, κονιαμάτων, χρωμάτων και βερνικιών – πρόκειται για επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Το εργοστάσιο με παραγωγική δυναμικότητα 300 χιλιάδων τόνων ετησίως, έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας τις καλύτερες βιομηχανικές πρακτικές ενώ περιλαμβάνει και τον πλέον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, η νέα αυτή υπερσύγχρονη μονάδα διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή, με την παραγωγική διαδικασία να ξεκινάει από την θραύση ανθρακικού ασβεστίου, την κοσκίνιση και την παραγωγή πολλών διαφορετικών κλασμάτων και να ολοκληρώνει με την ανάμειξη και τη συσκευασία του τελικού προϊόντος.

Ο σχεδιασμός του νέου εργοστασίου ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 και διήρκησε 3 χρόνια, με τις εκσκαφές και την κατασκευή να ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2022.

«Είμαστε περήφανοι που εγκαινιάζουμε το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων στην Ελλάδα, καθώς αυτό αποτελεί το επιστέγασμα της προσήλωσής μας στην αγορά και των προοπτικών ανάπτυξης στις οποίες προσβλέπουμε, τόσο για την εταιρεία, όσο και για τη χώρα συνολικά. Είναι διαρκής μας δέσμευση η παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξίας και η νέα μας μονάδα θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε εχθές κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης ο Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της THRAKON.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδύσεις του ομίλου σε παραγωγικές εγκαταστάσεις από την ίδρυση έως σήμερα ξεπερνάνε τα 53 εκατ. ευρώ. «Από την έναρξη της οικονομικής κρίσης έως σήμερα ο όμιλος μας έχει επενδύσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ» επισήμανε.

Επενδυτικό πλάνο άνω των 20 εκατ. ευρω, τα επόμενα 5 χρόνια

Η THRAΚΟΝ, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, έχει επενδυτικό πλάνο που θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια. Οι επενδύσεις θα εστιάσουν στην περαιτέρω αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού, την γεωγραφική επέκταση της δραστηριότητά της σε άλλες χώρες και την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2024 τα προϊόντα της THRAKOΝ θα παράγονται στην Ιταλία και θα διατίθεται σε όλη την αγορά από περισσότερους από 70 πωλητές.

Η πορεία και τα εργοστάσια

Η THRAKON ξεκίνησε την πορεία της ιδρύοντας το πρώτο της εργοστάσιο κονιαμάτων στην Ορεστιάδα το 1996, όπου πλέον διαθέτει συνολικά 3 εργοστασιακές μονάδες. Η δεύτερη μονάδα παράγει αυτόκλειστο κυψελωτό σκυρόδεμα ΥTONG, ενώ η τρίτη παράγει διογκωμένη πολυστερίνη. Το 2011 η THRAKON εξαγόρασε την βιομηχανία παραγωγής κονιαμάτων Βιοδόμ, αποκτώντας παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη περιοχή της Χαλκηδόνας. Την επόμενη χρονιά, η εταιρεία εξαγόρασε την Βιομηχανία Carmyco, αποκτώντας παραγωγικές εγκαταστάσεις χρωμάτων και υγρών προϊόντων στα Οινόφυτα, προσθέτοντας την έκτη μονάδα της, για την παραγωγή κονιαμάτων στην ίδια περιοχή.

Η THRAKON διαθέτει 6 συνολικά εργοστάσια στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, 3 εργοστασιακές μονάδες βρίσκονται στην Ορεστιάδα, οι οποίες παράγουν κονιάματα, αυτόκλειστο κυψελωτό σκυρόδεμα ΥTONG και διογκωμένη πολυστερίνη. Ένα ακόμη εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων βρίσκεται στην Χαλκηδόνα, ενώ δυο εργοστασιακές μονάδες λειτουργούν στην περιοχή των Οινοφύτων, με την μια να παράγει χρώματα και υγρά προϊόντα και τη δεύτερη να αποτελεί το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων στην Ελλάδα.

Έντονος εξαγωγικός χαρακτήρας

Ο όμιλος THRAKON – YTONG κατατάσσεται στους πιο αξιόπιστους παραγωγούς δομικών υλικών και χρωμάτων στην Ελλάδα, με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα και δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες (Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Σιγκαπούρη, Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Αιθιοπία, Φιλιππίνες, Ισραήλ, Β. Μακεδονία κλπ). Διαθέτει επίσης θυγατρικές εταιρείες στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ο όμιλος ήδη από το 2014 εφαρμόζει καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον παραγωγικές διαδικασίες παράγοντας ενέργεια από βιοκαύσιμα.

Ο όμιλος απασχολεί 221 εργαζόμενους. 123 άμεσες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί από την έναρξη της οικονομική κρίσης έως και σήμερα. Οι 60 είναι πτυχιούχοι AEI/TEI ενώ από το σύνολο του προσωπικού 70 εργαζόμενοι απασχολούνται στον Έβρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό