16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Είναι υγιής ο Τζο Μπάιντεν; Τι έδειξε το ετήσιο check up

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ένας υγιής, δραστήριος και ακμαίος 81χρονος, ο οποίος παραμένει ικανός να εκτελεί με επιτυχία τα καθήκοντά του» στην προεδρία των ΗΠΑ, αναφέρει στη γνωμάτευσή του ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου, ο Κέβιν Ο’ Κόνορ, συνοψίζοντας την αναφορά του για τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο 81χρονος Μπάιντεν, ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, υποβλήθηκε χθες Τετάρτη στο ετήσιο προγραμματισμένο τσεκ-απ του, σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Μέριλαντ, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις οποίες φιλοδοξεί να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος, 81 ετών, ταξίδεψε στο ιατρικό κέντρο Walter Reed το πρωί της Τετάρτης για τις συνήθεις σωματικές εξετάσεις, με τον Λευκό Οίκο να υπόσχεται να δημοσιεύσει έκθεση υγείας αμέσως μετά.

«Συνεχίζει να είναι ικανός για καθήκοντα και εκτελεί πλήρως όλες τις ευθύνες του χωρίς εξαιρέσεις ή προσαρμογές», έγραψε ο Δρ Κέβιν Ο’ Κόνορ σε επιστολή του το απόγευμα της Τετάρτης, η οποία εξετάστηκε ως προς την ακρίβεια και εγκρίθηκε από γιατρούς στο Ιατρικό Κέντρο του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την ενημερωμένη περίληψη της υγείας του, ο Μπάιντεν υποβάλλεται επί του παρόντος σε θεραπεία για πολλαπλές «σταθερές» ιατρικές καταστάσεις που περιλαμβάνουν μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή, υπερλιπιδαιμία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, εποχιακές αλλεργίες, αισθητική περιφερική νευροπάθεια και των δύο ποδιών και το βάδισμά του, το οποίο «παραμένει δύσκαμπτο «αλλά δεν έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια.

Μια νέα πάθηση που προέκυψε από την περσινή εξέταση – η αποφρακτική άπνοια ύπνου – παραμένει επίσης σταθερή και έχει ανακουφιστεί μέσω ενός μηχανήματος CPAP, το οποίο είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Είχε επίσης μια δερματική βλάβη που αποκαλύφθηκε ότι ήταν βασικοκυτταρικό καρκίνωμα που αφαιρέθηκε από το στήθος του πέρυσι. Ο Μπάιντεν δεν χρειαζόταν περαιτέρω θεραπεία για το θέμα, ανέφερε η αξιολόγηση, η οποία σημείωσε ότι αυτός ο τύπος καρκίνου του δέρματος συνήθως δεν δίνει μεταστάσεις.

Η έκθεση προσέθεσε ότι ο Μπάιντεν είχε «επείγουσα οδοντιατρική ανάγκη» τον Ιούνιο και ότι είχε ριζικό σωλήνα την ίδια μέρα, ο οποίος χρειαζόταν μόνο «τοπικά φάρμακα που μουδιάζουν».

Ο Μπάιντεν συνεχίζει να μην χρησιμοποιεί προϊόντα καπνού ή να πίνει αλκοόλ και ασκείται τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα, είπε ο Ο’ Κόνορ. Είναι ένας «υγιής, δραστήριος, εύρωστος 81χρονος», καταλήγει η έκθεση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μετά το τσεκαπ του, ο Μπάιντεν  αστειεύτηκε ότι οι γιατροί πιστεύουν ότι φαίνεται «πολύ νέος». «Δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό από πέρυσι», είπε ο Μπάιντεν. «Όλα είναι υπέροχα».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ είπε στους δημοσιογράφους στην καθημερινή ενημέρωση ότι είδε τον Ο’ Κόνορ μετά τη σωματική άσκηση του Μπάιντεν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό