16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Είναι το λεμονοπεπόνι το τέλειο καλοκαιρινό φρούτο;

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν σκεφτόμαστε την ιαπωνική καινοτομία το μυαλό μας συνήθως πηγαίνει στις ηλεκτρονικές συσκευές, τα ρομπότ τη βιομηχανία της τεχνολογίας ή ακόμη και την αυτοκινητοβιομηχανία. Αλλά η γεωργία της Ιαπωνίας αποδεικνύεται εξίσου καινοτόμος. Ιάπωνες αγρότες καλλιεργούν ένα νέο φρούτο: το Λεμονοπεπόνι.

Το Lemon Melon όπως ονομάζεται το νέο φρούτο έχει μέγεθος και σχήμα καρπουζιού και κιτρινοπράσινη απόχρωση. Μπορεί να έχει έντονο εξωτερικό χρώμα όμως το εσωτερικό του είναι λευκό. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του φρούτο έχει γλυκιά γεύση όπως το πεπόνι με ένα ξινό τόνο λεμονιού που δημιουργεί ένα τέλειο γλυκόξινο καλοκαιρινό γευστικό συνδυασμό.

Το Lemon Melon αναπτύχθηκε από την Suntory Flowers, τον κλάδο κηπευτικών της Suntory, τον πολυεθνικό όμιλο εταιρειών ζυθοποιίας και απόσταξης. Το νέο φρούτο δημιουργήθηκε από ένα είδος πεπονιού που εισάγεται από το εξωτερικό στην Ιαπωνία. Το μείγμα λεμονιού και πεπονιού είναι αποτέλεσμα αρκετών πειραμάτων σχετικά με τις μεθόδους καλλιέργειας και τους χρόνους συγκομιδής. Οι ερευνητές πραγματοποιούσαν πειράματα και καλλιέργειες του νέου φρούτου τα τελευταία πέντε χρόνια και ξεκίνησε τώρα η διανομή του σε τοπικό ακόμη επίπεδο.

Την καλλιέργεια του Lemon Mellon έχουν αναλάβει προς το παρόν μόλις πέντε αγρότες στην πόλη Φουράνο στο ηφαιστειακό νησί Χοκάιντο. Για αυτό και η τιμή του είναι ακόμη υψηλή. Το Lemon Mellon πωλείται για περίπου 22 δολάρια το ένα και σε πρώτη φάση προορίζεται για ένταξη στην αγορά των αποκαλούμενων «φρούτων πολυτελείας» της Ιαπωνίας αλλά σε περίπτωση επιτυχίας ίσως ξεκινήσει μαζική παραγωγή του και το δούμε να εμφανίζεται και σε άλλες αγορές και χώρες. Η πιθανή επιτυχία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο στην εμφάνιση και άλλων παρόμοιων φρούτων ή άλλων γεωργικών προϊόντων που θα αποτελούν προϊόν συνδυασμού διαφορετικών ειδών.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό