35.6 C
Athens
Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Είναι σαν να διαπομπεύουμε έναν άνθρωπο στην κεντρική πλατεία του χωριού

Ειδήσεις Ελλάδα

«Έχω δει να καταστρέφουν ανθρώπους και επιχειρήσεις εξαιτίας μίας φήμης που δεν ίσχυε»

Για την λεγόμενη «κουλτούρα της ακύρωσης» (Cancel Culture) συζήτησαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά την Τετάρτη (13/9) στον αέρα της ΕΡΤ1 και στην εκπομπή τους «Πρωίαν σε είδον».

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη συνέντευξη της Τζένιφερ Άνιστον, στην οποία η Ελληνοαμερικανή ηθοποιός σημείωσε ότι έχει κουραστεί από τα ακυρωτικά, political correct σχόλια που έχει ακούσει για τα «Φιλαράκια».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος θέλησε να εκφράσει την άποψή του γύρω από το φαινόμενο της ακύρωσης, το οποίο συμβαίνει συχνά στα social media με αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που υποπίπτουν σε κάποιο ατόπημα.

Ο παρουσιαστής τοποθετήθηκε και για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν και στην Ελλάδα με ανθρώπους που «ακυρώθηκαν» εν μία νυκτί.

«Υπάρχει η Δικαιοσύνη κάθε φορά. Από την άλλη, μπορεί πολύ εύκολα όταν μάθουμε κάτι, ας πούμε ότι η Τζένη είπε σε άτομο που μπήκε στην εκπομπή «Άι παράτα με» και βάζουμε ένα hashtag: ακυρώστε τη Τζένη», ανέφερε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Όταν συμβεί το cancel, ουαί κι αλίμονο στον άνθρωπο που το παίρνει, είτε φταίει είτε δεν φταίει. Δεν του έχει δοθεί καν η ευκαιρία να πει, ενώ έχει φάει ήδη το cancel», τονίζει ο παρουσιαστής της ΕΡΤ.

«Εγώ αυτή τη στιγμή, υπάρχει cancel στην ελληνική πραγματικότητα με το οποίο δεν συμφωνώ, δηλαδή μετά από καιρό κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να ακυρωθεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν το λέω, γιατί φοβάμαι ότι θα με ακυρώσουν. Ο τρόμος της ακύρωσης είναι πολύ μεγαλύτερος από την τιμωρία που μπορεί να λάβει κάποιος», παραδέχεται αμέσως μετά με ειλικρίνεια ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Για ποιον λόγο να υπάρχει το cancel εφόσον θα το ξεχάσεις; Κάνεις κακό σε έναν άνθρωπο ή σε μία ομάδα ανθρώπων που δεν έχουν καταφέρει να μιλήσουν. Είναι σαν να διαπομπεύουμε έναν άνθρωπο στην κεντρική πλατεία του χωριού», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο ο παρουσιαστής του «Πρωίαν Σε Είδον».

«Δεν συμφωνώ με το cancel. Έχω δει να καταστρέφουν ανθρώπους και επιχειρήσεις εξαιτίας μίας φήμης που δεν ίσχυε», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό