18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δ. Καραϊτίδης (Πρέσβης Επί Τιμή) στο NaftemporikiTV: Συμβολική κίνηση η συνάντηση Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην εκπομπή «12:00-14:00» του NaftemporikiTV, με τους Νικόλ Λειβαδάρη και Παύλο Πανταζόπουλο, εμφανίστηκε ο ο Δημήτρης Καραϊτίδης, Πρέσβης Επί Τιμή.

Ο κ. Καραϊτίδης σχολίασε πως «Περιμένουμε το αυτονόητο, μια πρώτη επαφή μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ερντογάν μετά την επανεκλογή τους, είναι μια συμβολική κίνηση που δείχνει την αμοιβαία πρόθεση έναρξης επαφών σε ήπιο κλίμα».

Στη συνέχεια ο κ. Καραϊτίδης ανέφερε πως «Η προσέγγιση αυτή θα έχει συνέχεια εάν όλα πάνε καλά, δεν πρέπει να το υποτιμάμε ούτε όμως και να το υπερτιμάμε, είναι μια επωφελής κίνηση, δεδομένου ότι ο κ. Γεραπετρίτης ήταν στενότατος συνεργάτης του Πρωθυπουργού και ασφαλώς της πλήρους εμπιστοσύνης του, πιστεύω ότι η τοποθέτηση του σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να έχει στην θέση αυτή έναν δοκιμασμένο συνεργάτη του ο οποίος θα κινείται εντός των γραμμών που το Μέγαρο Μαξίμου θα καθορίζει».

Τέλος ο κ. Καραϊτίδης εξήγησε πως «Το θέμα του επεισοδίου στη Ρωσία ομολογώ ότι προκάλεσε έκπληξη διεθνώς για την βιαιότητα με την οποία εκδηλώθηκε, προφανώς έγινε ένας συμβιβασμός, στα σημεία φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έχει υπερισχύσει, παρόλα αυτά ο συμβιβασμός που έγινε συνιστά μια μείωση της αίγλης του Ρώσσου Προέδρου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό