20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δώσε μία δεύτερη ζωή στις συσκευές που δεν χρειάζεσαι και κάνε μία καλή πράξη με το «Δεύτερο σπίτι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Aν έχεις μία λειτουργική οικιακή συσκευή που είναι έως 10 ετών, αλλά εσύ δεν χρησιμοποιείς ή θέλεις να την αντικαταστήσεις, μπορείς να της δώσεις μία δεύτερη «ζωή», δίνοντάς την στο ελπιδοφόρο πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι».

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος που θέλεις να μοιράζεις απλόχερα χαρά στους κοντινούς σου ανθρώπους. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που κάθε χρόνο προσφέρεις μικρά δωράκια σε αυτούς που αγαπάς ή πραγματοποιείς διακριτικές χειρονομίες καλοσύνης, οι οποίες ξέρεις πως θα έχουν ένα σημαντικό και θετικό αντίκτυπο στη ζωή τους.

Ωστόσο, πέρα από τους ανθρώπους που υπάρχουν στον μικρόκοσμό σου, υπάρχουν πολλοί ακόμη άνθρωποι εκεί έξω, τους οποίους μπορείς να κάνεις χαρούμενους, με μία μικρή αλλά σπουδαία πράξη. Ακόμη και αν το budget σου δεν σου επιτρέπει να κάνεις μία γενναιόδωρη δωρεά, ακόμη και αν δεν είσαι μέλος κάποιας φιλανθρωπικής ομάδας, υπάρχει τρόπος να προσφέρεις χαρά, χαμόγελα και ελπίδα στους γύρω σου. Πώς θα το καταφέρεις;

Αποφασίζοντας να κάνεις κάτι σημαντικό, με το ψυγείο, την κουζίνα, το πλυντήριο ρούχων σου, που μπορεί πλέον να μη χρειάζεσαι και πιάνει χώρο και όχι «τόπο» στο σπίτι σου. Διότι, αν έχεις μία λειτουργική οικιακή συσκευή που είναι έως 10 ετών, αλλά εσύ δεν χρησιμοποιείς ή θέλεις να την αντικαταστήσεις, μπορείς να της δώσεις μία δεύτερη «ζωή», δίνοντάς την στο ελπιδοφόρο πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι», το οποίο πραγματοποιεί η Κωτσόβολος με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Προσφέροντας μία Καλύτερη Ζωή σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη

Την περίοδο των γιορτών, αρκετοί είναι εκείνοι που δωρίζουν τρόφιμα, χρήματα, ρούχα και παιχνίδια σε οικογένειες και άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη. Και παρότι η πράξη τους είναι ανεκτίμητη και αδιαμφισβήτητα σπουδαία, στην πραγματικότητα δεν λύνει, ούτε διευκολύνει το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων, δεν κάνει τη ζωή τους καλύτερη μακροπρόθεσμα με κάποιον τρόπο. Αν εσύ, λοιπόν, θέλεις να κάνεις μία καλή πράξη που θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή κάποιου ανθρώπου ή μίας οικογένειας, να ξέρεις πως μπορείς να το πετύχεις, μέσα από το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» της Κωτσόβολος, η οποία αναλαμβάνει δωρεάν να παραλάβει την οικιακή συσκευή που δεν χρησιμοποιούμε από το σπίτι μας, να την ελέγξει, να τη φροντίσει και να την δωρίσει σε οικογένειες που τις έχουν ανάγκη, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους. Αυτή η ελπιδοφόρα κίνηση αποτελεί έμπνευση της Κωτσόβολος, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Κάπως έτσι, πραγματοποιήθηκε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο σκοπό έχει να στηρίξει έμπρακτα πολλές οικογένειες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, με υψηλούς δείκτες φτώχειας οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρές βιοποριστικές δυσκολίες, θέλοντας να τους προσφέρει μία καλύτερη ζωή, όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά όλο τον χρόνο.

Συμμετέχοντας στο «Δεύτερο Σπίτι» βάζεις ένα λιθαράκι σε ένα σπίτι που μας χρειάζεται

Συνεπώς, αν έχεις στην αποθήκη σου μία κουζίνα ή ένα ψυγείο, δηλαδή μία συσκευή που είναι λειτουργική αλλά δεν τη χρησιμοποιείς, αν θέλεις να αντικαταστήσεις το πλυντήριο ρούχων σου με ένα καινούργιο, μπορείς να το δωρίσεις μέσω της Κωτσόβολος, σε κάποια οικογένεια που το χρειάζεται πραγματικά. Αφού η Κωτσόβολος παραλάβει τη συσκευή, θα την ελέγξει, θα τη φροντίσει ώστε να είναι σαν καινούργια και έπειτα, θα αναλάβει να την αποστείλει σε κάποια οικογένεια που τη χρειάζεται με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ, χωρίς εσύ να χρειαστεί να κάνεις κάτι επιπλέον. Εσύ, το μόνο που θα κάνεις, είναι να δώσεις τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι στο «Δεύτερο Σπίτι». Πραγματικά, πρόκειται για μία ελπιδοφόρα και πολύ ευρηματική ιδέα, στην οποία αξίζει να συμμετέχεις! Όχι μόνο επειδή βασίζεται στη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας, αλλά διότι, όπως δήλωσε και ο Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, «από το πρόγραμμα αυτό, ευελπιστούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τους πελάτες μας, και να εξασφαλίσουμε μία καλύτερη ζωή σε οικογένειες που πραγματικά την έχουν ανάγκη».

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» της Κωτσόβολος, προς το παρόν απευθύνεται σε ιδιοκτήτες συσκευών που βρίσκονται στην Αττική, την Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα και τη Άμφισσα. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να το κάνουν δωρίζοντας μία κουζίνα, ένα πλυντήριο ρούχων ή ένα ψυγείο, δηλαδή μία λειτουργική οικιακή συσκευή, η οποία είναι έως 10 ετών και παραμένει λειτουργική.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να μάθεις κάνοντας κλικ εδώ: Δεύτερο Σπίτι | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ – kotsovolos.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό