22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δύσκολη μέρα σήμερα για τους οδηγούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Κίνηση τώρα: Από νωρίς σήμερα το πρωί (8/3) φαίνεται πως η Παρασκευή θα είναι μία δύσκολη ημέρα για τους οδηγούς καθώς ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφονται προβλήματα σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Συγκεκριμένα, καθυστερήσεις παρατηρούνται στην κυκλοφορία των οχημάτων στον Κηφισό και τη λεωφόρο Κηφισίας, ενώ προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν αργότερα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας καθώς είναι προγραμματισμένες αρκετές συγκεντρώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της Ιεράς Οδού (ρεύμα προς Λαμία) λόγω ακινητοποιημένου οχήματος από μηχανική βλάβη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας, αυξημένη κυκλοφορία καταγράφεται αυτή τη στιγμή στους παρακάτω οδικούς άξονες της Αττικής:

Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος)Αθηνών-Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη-έξοδος) Αθηνών-Λαμίας (κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος) Λ. Κηφισού (Άνοδος)Πέτρου Ράλλη ΑλεξάνδραςΜεσογείωνΛ. Κηφισίας (και στα δύο ρεύματα)Βασ. Σοφίας (άνοδος) Λιμάνι ΠειραιάΛ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη-ρεύμα προς Πειραιά)Βάρης-Κορωπίου Αττική ΟδόςΠεριφερειακή Καρέα από Ηλιούπολη Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό

Παράλληλα, αυξημένη είναι η κίνηση και στην Αττική Οδό, καθώς καταγράφονται καθυστερήσεις:

Στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις 25-30 λεπτών από Φυλής έως Κηφισίας,Καθυστερήσεις 10-15 λεπτών στην έξοδο για Λαμία

Στο ρεύμα προς Ελευσίνα

Καθυστερήσεις 10-15 λεπτών από Πλακεντίας έως Κηφισίας,Καθυστερήσεις 5-10 λεπτών στην έξοδο για ΛαμίαΚαθυστερήσεις στην Περιφ. Υμηττού 15-20 λεπτών από Αγία Παρασκευή έως Κηφισίας Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σημειώνεται πως κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι θα υπάρχουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας καθώς τόσο το πρωί όσο και προς το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν πορείες και συγκεντρώσεις τόσο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια που ψηφίζεται στη Βουλή, όσο και από εργατικά σωματεία αλλά και συναθροίσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ στις συγκεντρώσεις αναμένεται η συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων από σωματεία, εργατικά κέντρα, εκπαιδευτικούς, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους καθώς και από άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- σε οδούς:

περιμετρικά των Προπυλαίων της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.) της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό