20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δύο πλοία πούλησε η Globus Maritime

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε νέα δανειακή σύμβαση ύψους 25 εκατ. δολαρίων με την τράπεζα First Citizens Bank & Trust Company (πρώην CIT Bank N.A.) καθώς και στην πώληση δύο πλοίων του στόλου της προχώρησε η Globus Maritime Limited που είναι εισηγμένη στον NASDAQ.

Ειδικότερα η εταιρεία σύναψε, τροποποίησε και αναδιατύπωσε μια δανειακή διευκόλυνση με την First Citizens Bank & Trust Company για πρόσθετο δανεισμό 25 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας το δανειακό της χαρτοφυλάκιο στα 77,25 εκατομμύρια δολάρια. Στο πλαίσιο της τροποποίησης, τα πλοία Diamond Globe και Power Globe, που προηγουμένως δεν είχαν επιβαρυνθεί, αποτέλεσαν μέρος του πακέτου εξασφαλίσεων για την εν λόγω δανειακή διευκόλυνση. Το επιτόκιο της δανειακής διευκόλυνσης μειώθηκε επίσης σε Term SOFR μαζί με μια προσαρμογή 0,1% ετησίως, συν ένα περιθώριο 2,70%.

Επιπλέον, στις 11 Αυγούστου 2023, η εταιρεία, μέσω θυγατρικής της που ανήκει εξ ολοκλήρου, σύναψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του πλοίου «Sky Globe», κατασκευής 2009, έναντι μικτού τιμήματος 10,7 εκατομμυρίων δολαρίων, προ προμηθειών και εξόδων, σε μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος, η οποία πώληση υπόκειται στους συνήθεις όρους και απαιτήσεις ολοκλήρωσης. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη του μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2023 και 30ης Σεπτεμβρίου 2023.

Επίσης, στις 16 Αυγούστου 2023, η εταιρεία, μέσω θυγατρικής της που ανήκει εξ ολοκλήρου, σύναψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του πλοίου Star Globe, κατασκευής 2010, έναντι μικτού τιμήματος 11,2 εκατομμυρίων δολαρίων, προ προμηθειών και εξόδων, σε μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος, η οποία πώληση υπόκειται στους συνήθεις όρους και απαιτήσεις ολοκλήρωσης. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη του μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2023 και 30ης Σεπτεμβρίου 2023.

Η Globus είναι μια ναυτιλιακή εταιρεία που διαχειρίζεται οκτώ πλοία χύδην ξηρού φορτίου, 9  συμπεριλαμβανομένων και των δύο που πουλήθηκαν), με συνολική μεταφορική ικανότητα 567.467 DWT και σταθμισμένο μέσο όρο ηλικίας 11,2 έτη στις 30 Ιουνίου 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό