18.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δύο νέα πρωτότυπα για την Toyota στην Σαγκάη

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι εκθέσεις αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την παρουσίαση των μελλοντικών πλάνων των εταιριών και συνήθως, αυτό γίνεται με τα πρωτότυπα που επιλέγονται για να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους. Η Toyota για παράδειγμα, συμμετείχε στην έκθεση της Σαγκάη με δύο νέα, αμιγώς ηλεκτρικά concepts τα οποία εντάσσονται στην “bZ” οικογένεια και πρόκειται να λανσαριστούν στην αγορά εντός του 2024 ως μέρος της επιθετικής στρατηγικής της εταιρίας στην Κίνα, όπου σκοπεύει να λανσάρει 10 νέα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2026!

Το πρώτο, ονομάζεται bZ Sport Crossover Concept και εξελίσσεται από την κοινοπραξία της Toyota με την BYD και την FAW. Η ιδέα πίσω από το πρωτότυπο είναι “Επανεκκίνηση” με την έννοια της αλλαγής την στιγμή που μπαίνεις στο αυτοκίνητο και το οδηγείς ενώ εκτός από την αθλητική εμφάνιση που αντλεί στοιχεία από την τρέχουσα σχεδιαστική ταυτότητα της ιαπωνικής μάρκας, η οποία έχει εκπλήξει θετικά ολόκληρο τον κόσμο τον τελευταίο καιρό με το design της, έχει εξελιχθεί με λειτουργίες που παρέχουν έναν προσωπικό χώρο για τους νεότερους πελάτες (Gen Z).

Μία ακόμα σημαντική παράμετρος του bZ Sport Crossover είναι ότι έχει εξελιχθεί ώστε οι λειτουργίες του να συνεχίσουν να εξελίσσονται ακόμα και μετά την αγορά, με έξυπνα στοιχεία όπως η υποβοήθηση οδήγησης και το αυτόματο παρκάρισμα, ώστε οι ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν συνεχώς ένα πλήρως ενημερωμένο όχημα με όλες τις αισθήσεις τους.

Το bZ FlexSpace Concept είναι ένα οικογενειακό ηλεκτρικό SUV που εστιάζει στην πρακτικότητα και την ευχρηστία. Όπως το bZ Sport Crossover μπορεί να περιγραφεί ως ιδέα από την λέξη “Επανεκκίνηση”, το bZ FlexSpace Concept περιγράφεται από την έννοια “Ζεστό σπιτικό” με την λογική ότι παρέχει έναν χώρο που οι οικογένειες μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια, άνεση και ησυχία. Το δεύτερο πρωτότυπο της Toyota προσφέρει μία μεγάλη, εργονομική καμπίνα, προηγμένα συστήματα ασφάλειας, επαρκή αυτονομία και διάφορες ευφυείς λειτουργίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εξέλιξη του έχει ολοκληρωθεί αφού στόχος της Toyota είναι η δημιουργία ενός οχήματος ιδανικού για οικογένειες, φίλους και ζευγάρια που θέλουν να κάνουν λίγο πιο ευχάριστη την καθημερινότητα τους.

Σε αυτό το σημείο η Toyota δεν παρέχει απολύτως καμία πληροφορία σχετικά με τα μηχανικά των δύο πρωτότυπων και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα είχε και ιδιαίτερο νόημα. Αυτές οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές όταν παρουσιαστούν τα αντίστοιχα μοντέλα παραγωγής ή στην χειρότερη των περιπτώσεων, όταν η ιαπωνική μάρκα λανσάρει τα εν λόγω μοντέλα στην αγορά. Για εμάς, θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να μάθουμε αν η Toyota σκοπεύει να εντάξει τα δύο αυτά μοντέλα στην ευρωπαϊκή γκάμα της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό