30.7 C
Athens
Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2024

Δύο μικρές, αλλά χρήσιμες λειτουργίες έφτασαν στο Google Maps

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google δεν επαναπαύεται για πολύ όταν πρόκειται για ενημερώσεις που αφορούν το Google Maps και οι χρήστες έχουν ήδη εντοπίσει δύο νέες μικροαλλαγές που έχουν εισαχθεί αθόρυβα στην εφαρμογή για συσκευές Android, οι οποίες αφορούν την πλοήγηση των ηλεκτρικών οχημάτων και τον εντοπισμό συγκεκριμένων διαδρομών.

Η πρώτη αφορά τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, όπως εντοπίστηκε από το SmartDroid. Στην εφαρμογή Android μπορείτε να δείτε τους κοντινούς σταθμούς φόρτισης με ένα πάτημα στο σχετικό κουμπί φίλτρου κάτω από την κύρια γραμμή αναζήτησης, στο επάνω μέρος της οθόνης.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε ορίσει το αυτοκίνητό σας ως ηλεκτρικό για να το δείτε, κάτι που μπορείτε να κάνετε από την επιλογή Your vehicle στις Ρυθμίσεις του Google Maps. Η βενζίνη είναι ο προεπιλεγμένος τύπος οχήματος, οπότε θα δείτε αντ’ αυτού έναν γρήγορο σύνδεσμο προς τα πρατήρια βενζίνης.

Μια παρόμοια ενημέρωση εφαρμόστηκε στο Android Auto πέρυσι, οπότε τώρα φαίνεται να έχει περάσει και στην εφαρμογή για συσκευές Android. Τον περασμένο μήνα, η Google ανακοίνωσε ορισμένες νέες λειτουργίες με AI για την ευκολότερη πρόσβαση σε ένα σταθμό φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος.

Η δεύτερη λειτουργία που προστέθηκε στο Google Maps θα σας εμφανίζει ολόκληρο το μήκος ενός δρόμου με μπλε χρώμα όταν τον αναζητάτε. Προηγουμένως, είχατε απλώς μια καρφίτσα κολλημένη στη μέση του δρόμου για να σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο σας προς αυτόν.

Αυτό σας δίνει μια λίγο καλύτερη ιδέα για την έκταση ενός δρόμου που αναζητάτε, όσον αφορά το πού αρχίζει και πού τελειώνει και πόσο χώρο καταλαμβάνει στο χάρτη. Μπορείτε φυσικά να πλοηγηθείτε σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, αν χρειαστεί.

Δύο σχετικά μικρές βελτιώσεις λοιπόν, αλλά και οι δύο θα κάνουν το Google Maps πιο εύκολο και βολικό στη χρήση. Δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία για το αν το iOS θα λάβει τις ίδιες ενημερώσεις, αλλά υποθέτουμε ότι θα λάβει.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό