17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δύο λύσεις «ανάσες» για τους αγρότες – Οκτώ άμεσα μέτρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις λύσεις που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για το αγροτικό πρόβλημα προβάλλει ο πρόεδρος του κόμματος

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το αγροτικό πρόβλημα προβάλλει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, στον απόηχο του Περιφερειακού Συνεδρίου του κόμματος στην Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του αναφέρει:

Ο Στέφανος Κασσελάκης με αγρότες / φωτ. Intime

Δύο λύσεις – ανάσες για τους αγρότες. Συν 8 άμεσα μέτρα ΤΩΡΑ!

Κατάργηση ΕΦΚ στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο.Πλαφόν στα 7 λεπτά την κιλοβατώρα για το αγροτικό ρεύμα.Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων.Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.Ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει στο 100% τις καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο, για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις που επλήγησαν από φωτιές και πλημμύρες.Επανασχεδιασμός της ΚΑΠ.Δημιουργία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων.Πλαίσιο για τη ρύθμιση των χρεών των αγροτών για να μη ρευστοποιηθεί η γη τους. Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Εν τω μεταξύ οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα τηρώντας στάση αναμονής, 48 ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση της δεκαπενταμελούς επιτροπής εκπροσώπων τους, με τον πρωθυπουργό αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα τους.

Σε αναμονή αλλά και σε εγρήγορση παραμένουν οι αγρότες της Καστοριάς, μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των συναδέλφων τους με τον πρωθυπουργό.

Διαμαρτυρία μπροστά στον Λευκό Πύργο, με άδειες κυψέλες έκαναν οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλονίκης, τοποθετώντας τις κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Μπλόκο από κλούβες της αστυνομίας, βρήκαν μπροστά τους τα τρακτέρ των αγροτών στα Μάλγαρα.

Οι αγρότες των Μαλγάρων επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού. Ωστόσο συνάντησαν τον φραγμό της αστυνομίας.

Οι αγρότες συνεχίζουν με συμβολικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, έως ότου πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό