17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δύο κλοπές μέσα σε μία εβδομάδα στα βόρεια προάστια

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο ηλικιωμένοι άνδρες έπεσαν θύματα κλοπής, μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδες, στα βόρεια προάστια της Αττικής από γυναίκες που τους προσέγγισαν και τους… ελάφρυναν με την «μέθοδο της αγκαλιάς». Ο λόγος για έναν 86χρονο κι έναν 71χρονο, οι οποίοι έχουν δώσει στην ΕΛ.ΑΣ. την περιγραφή των γυναικών που τους έκλεψαν, χωρίς πάντως να αποκλείεται να πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Το πιο πρόσφατο χρονικά περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (17/3), έξω από γυμνάσιο (σ.σ. ήταν κλειστό εκείνη την ώρα το σχολείο) στην Κηφισιά. Ο 86χρονος είχε βγει για ένα περίπατο, όταν ένα σκουρόχρωμο ΙΧ αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα του και από τη θέση του συνοδηγού κατέβηκε μία γυναίκα η οποία ήρθε κατευθείαν προς το μέρος του και τον αγκάλιασε λέγοντας του: «Δεν άλλαξες καθόλου ίδιος έμεινες». Ο υπερήλικας άνδρας απόρησε καθώς δεν του θύμιζε κάτι, ενώ κι ένας άνδρας που βρίσκονταν στη θέση του οδηγού του οχήματος τον χαιρέτησε προφορικά, ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα αγκαλιάς η γυναίκα έφυγε από τον 86χρονο και μπήκε γρήγορα στο ΙΧ αυτοκίνητο.

Δεν χρειάστηκαν παρά μερικά δευτερόλεπτα μόνο, ώστε, ο υπερήλικας να διαπιστώσει ότι η άγνωστη γυναίκα του είχε αρπάξει το πορτοφόλι που είχε στη δεξιά τσέπη του μπουφάν του, το οποίο περιείχε κατά δήλωση του 200 ευρώ σε μετρητά, χρεωστική κάρτα και προσωπικά έγγραφα.

Του άρπαξαν χρυσή αλυσίδα και σταυρό

Σε ό,τι αφορά την άλλη περίπτωση, σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (11/3) στην περιοχή του Ηρακλείου Αττικής, όταν ένα σκουρόχρωμο ΙΧ αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα στον 71χρονο που κινούνταν πεζός. Από το όχημα εξήλθε μία γυναίκα άγνωστο σε αυτόν, η οποία με ιδιαίτερη θέρμη τον προσέγγισε και τον αγκάλιασε με το πρόσχημα ότι τον γνωρίζει, αφαιρώντας με τα χέρια της από τον λαιμό του μία χρυσή αλυσίδα με έναν χρυσό σταυρό. Αμέσως μετά μπήκε στη θέση του συνοδηγού, με τον συνεργό της να αναπτύσσει ταχύτητα και να φεύγουν από το σημείο.

Πρόκειται για δύο περιστατικά που έχουν προκαλέσει κινητοποίηση στις Αρχές, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να συλλέγουν μαρτυρικές καταθέσεις και υλικό από κάμερες ασφαλείας, για να φτάσουν στους δράστες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό