20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δύο δόσεις Pfizer παρέχουν 70% προστασία από τη νοσηλεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech για τον COVID-19 φαίνεται ότι παρείχαν 70% προστασία κατά της νοσηλείας στη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες, έδειξε μια σημαντική πραγματική πραγματική μελέτη σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο της μετάλλαξης Όμικρον καθώς η χώρα μάχεται με την αύξηση των λοιμώξεων, που συνδέονται με τη νέα παραλλαγή.

Η μελέτη που κυκλοφόρησε από τη μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικής ασφάλισης υγείας της Νότιας Αφρικής, Discovery Health, βασίστηκε σε περισσότερα από 211.000 θετικά αποτελέσματα τεστ COVID-19 από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, με περίπου 78.000 να αποδίδονται στην Όμικρον.

Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής περίπου 550 αλληλουχίες Όμικρον, με την παραλλαγή να αντιπροσωπεύει το 78% των αλληλουχιών από τον Νοέμβριο, περισσότερο από την προηγουμένως κυρίαρχη παραλλαγή Δέλτα.

Η Νότια Αφρική ειδοποίησε τον κόσμο για την Όμικρον στα τέλη του περασμένου μήνα, προκαλώντας συναγερμό ότι θα μπορούσε να προκαλέσει νέα αύξηση των παγκόσμιων μολύνσεων και οδηγώντας στην επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών στη νότια Αφρική. Οι ημερήσιες μολύνσεις στη Νότια Αφρική έχουν αυξηθεί από τότε σε περίπου 20.000 τις τελευταίες ημέρες.

Με βάση την ανάλυση της κλινικής έρευνας και αναλογιστικών ομάδων του Discovery και σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας της Νότιας Αφρικής (SAMRC), η πραγματική μελέτη υπολόγισε ότι δύο δόσεις Pfizer-BioNTech προσέφεραν 70% προστασία από τη νοσηλεία κατά την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων και 33% προστασία από τη λοίμωξη.

Η Νότια Αφρική χρησιμοποιεί τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Johnson&Johnson στην εκστρατεία ανοσοποίησης του COVID-19, με περισσότερες από 20 εκατομμύρια δόσεις Pfizer να έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε υψηλότερος κίνδυνος επαναμόλυνσης κατά το τέταρτο κύμα σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα και ότι ο κίνδυνος νοσηλείας μεταξύ των ενηλίκων που είχαν διαγνωστεί με COVID-19 ήταν 29% χαμηλότερος από ό,τι κατά το πρώτο κύμα της χώρας στις αρχές του περασμένου έτους.

Τα παιδιά φάνηκε να έχουν 20% υψηλότερο κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο με επιπλοκές κατά το τέταρτο κύμα από ό,τι κατά το πρώτο, παρά την πολύ χαμηλή απόλυτη επίπτωση.

Η Discovery προειδοποίησε ότι τα ευρήματα της μελέτης θα πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικά. Η Γκλέντα Γκρέι, πρόεδρος του SAMRC, είπε ότι είναι σημαντικό ότι το εμβόλιο Pfizer-BioNTech φαίνεται να προσφέρει καλή προστασία έναντι σοβαρής νόσησης και νοσηλείας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό