18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Δυνατό ”Ναι” περηφάνειας στον γάμο των ομόφυλων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με γραπτό μήνυμα sms επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, να δείξει τον δρόμο στους βουλευτές του κόμματος σχετικά με το επερχόμενο νομοσχέδιο στη Βουλή, που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μέσω του μηνύματος, ο κ. Κασσελάκης κάλεσε σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει τον νόμο, εξηγώντας γιατί είναι μια σημαντική ημέρα:

«Σας καλώ σήμερα στη Βουλή να πείτε ένα δυνατό ”Ναι” περηφάνειας, αξιοπρέπειας και συμπερίληψης», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων, το κείμενο έγραφε ότι «η καταψήφιση είναι για την ακροδεξιά και για την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και δεν αρμόζει στον ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο κ. Κασσελάκης επανέφερε την κομματική πειθαρχεία υπογραμμίζοντας πως όσοι βουλευτές δεν συμμορφωθούν με τη γραμμή του κόμματος «θα εκπέσουν του αξιώματός τους στην κοινοβουλευτική ομάδα.» Δεν θα διαγραφούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πάψουν να έχουν τη θέση του Τομεάρχη, αφού ο κάθε βουλευτής κατέχει και από ένα αξίωμα. Αυτό μάλιστα, δεν ισχύει για όσους ψηφίσουν ”όχι”, αλλά και για εκείνους που θα απέχουν της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύσκολα δεν θα υπάρξουν διαρροές, μιας και το ρεπορτάζ κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο άτομα τα οποία δεν θα πουν το πολυπόθητο ”ναι” στο νομοσχέδιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό