20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δραματική προειδοποίηση για «καταστροφικό τσουνάμι» μετά από σεισμό 7,6 ριχτερ

Ειδήσεις Ελλάδα

7,6 ρίχτερ συγκλόνισαν σήμερα το νησί Μιντανάο, στις νοτιοανατολικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), ενω ακολούθησε δραματική προειδοποίηση για τσουνάμι. Επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο να είναι μέχρι στιγμής 6,4 ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 32 χλμ. και σημειώθηκε στις 22.37 τοπική ώρα (16.37 ώρα Ελλάδας), σε απόσταση σχεδόν 21 χλμ. βορειοανατολικά της Χινατουάν, διευκρίνισε το USGS.

Breaking:

A footage showing the effects of the 7.5 Magnitude earthquake that hit Surigao Del Sur in Mindanao Philippines.

Video from Glenn Ambasan on Facebook.#Tsunami @Portalcoin #TsunamiPH #EarthquakePH pic.twitter.com/58i7NTWndI

— Novane (@NovaneKim) December 2, 2023

“Αναμένεται καταστροφικό τσουνάμι με κύματα, των οποίων το ύψος αποτελεί απειλή για τις ζωές”, δήλωσε το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Συνέστησε στους κατοίκους των επαρχιών Σουριγκάο ντελ Σουρ και Ανατολικού Νταβάο να “απομακρυνθούν αμέσως” από τις εστίες τους και να κατευθυνθούν προς το εσωτερικό, στην ενδοχώρα ή προς εδάφη που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με αναφορές, 45.000 κάτοικοι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Προειδοποίηση για τσουνάμι και στην Ιαπωνία

Σεισμοί σημειώνονται καθημερινά στις Φιλιππίνες, καθώς το αρχιπέλαγος βρίσκεται στον “δακτύλιο της φωτιάς” του Ειρηνικού, μια περιοχή με έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα που εκτείνεται από την Ιαπωνία και τη νοτιοανατολική Ασία έως τη λεκάνη του Ειρηνικού.

Οι περισσότεροι σεισμοί είναι πολύ μικροί για να γίνονται αισθητοί από τους ανθρώπους.

Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών έπληξε ήδη την περιοχή του νησιού Μιντανάο στις 17 Νοεμβρίου, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων.

: ΑΜΠΕ



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό