23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δούλευε ως ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν μπορούμε ακόμα να βάλουμε πρόστιμα, εφόσον δεν υπήρξε καταγγελία από την οικογένειά του» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας

Για τον 46χρονο που πέθανε από θερμοπληξία στην Χαλκίδα μίλησε το πρωί του Σαββάτου (22/7) ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Ήταν ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος» επεσήμανε.

Ειδικότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι το  περιστατικό διερευνάται από την Ελληνική Αστυνομία ενώ διευκρίνισε: «Ο άνθρωπος αυτός, ένας φτωχός άνθρωπος, χρησιμοποιούσε το ποδήλατό του για να κάνει διάφορα θελήματα σε διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής αυτής, όπου δούλευε ως ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος».

«Εμείς δεν μπορούμε ακόμα να κάνουμε να βάλουμε πρόστιμα εφόσον δεν υπήρξε καταγγελία από την οικογένεια του ανθρώπου» σημείωσε ο υπουργός ωστόσο, όπως δήλωσε, υπήρξε στη συνέχεια υπήρξε μια καταγγελία από το εργατικό σωματείο και η αστυνομία κάλεσε για εξηγήσεις τον ιδιοκτήτη μιας ψησταριά όπου ο άτυχος εργαζόμενος έκανε θελήματα την προηγούμενη μέρα.

Εστιάζοντας στην προστασία των εργαζομένων σε ακραίες καιρικές συνθήκες τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι με ζωή, είναι ανθρώποι με δικαιώματα, είναι άνθρωποι με οικογένειες, η ζωή τους έχει αξία και δεν τίθεται σε κίνδυνο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν σήμερα κάποιος δουλεύει σε εξωτερικές εργασίες με αυτές τις συνθήκες θα κινδυνέψει η ζωή του.

Αναφερόμενος στο εάν η Επιθεώρηση Εργασίας είναι υποστελεχωμένη υποστήριξε ότι δεν ισχύει λέγοντας ότι γίνονται χιλιάδες έλεγχοι που φέτος αναμένεται να φτάσουν τους 70.000. «Η ιδέα ότι το κράτος μπορεί να είναι πάντα δίπλα σε οποιονδήποτε έχει μια επιχείρηση δεν είναι μια πραγματική ιδέα. Η ιδέα ότι τους καλύπτει το κράτος είναι ψευδής. Όσες καταγγελίες έχουν γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας έρχονται σε πρώτο χρόνο», σημείωσε λέγοντας ότι «η τραγωδία στην Χαλκίδα δεν είναι ο κανόνας».

O υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι γενικά τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στον καύσωνα τηρήθηκαν ενώ στις περιπτώσεις που μια επιχείρηση δεν τηρεί τα μέτρα τότε επιβάλλονται πρόστιμα της τάξεως των 2.000 ευρώ.

Κλείνοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τους εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις και παραλίες υποστήριξε ότι δεν μπορείς να σταματήσεις το σύνολο της οικονομικής δραστηρίοτητας, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις για κάθε εργασία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό