27.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΔΟΥ Χαλκίδας: Ελέγχονται και συγγενείς των εμπλεκόμενων

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις φυλακές οδηγήθηκαν μετά την απολογίας τουςη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία υπάλληλος για το κύκλωμα εκβίασης επιχειρηματιών. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίζεται ότι τα ποσά αυτοβούλως τα έδιναν οι επιχειρηματίες στους εφοριακούς.

Πέντε από τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών στην ΔΟΥ Χαλκίδας  αφέθηκαν ελεύθερα με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Ντοκουμέντο με τη διαχειρίστρια να κρατάει φάκελο με 5.000 ευρώ

Σύμφωνα με το MEGA το μεσημέρι του Σαββάτου 25/05 αφού δόθηκε εντολή για δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, κάποιοι προσπάθησαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς των κατηγορουμένων. Έτσι στο «κάδρο» των ερευνών μπήκαν και άτομα που ήταν σε καίριες θέσεις στη ΔΟΥ.

Παράλληλα, θα ελεγχθούν και συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων, καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συγγενικό πρόσωπο εμπλεκόμενου στην υπόθεση λάμβανε τα χρήματα, ώστε να μην εμφανίζονται στον λογαριασμό του. Τέλος έρευνες θα γίνουν και στην περιουσία τους.

Ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» για τα όσα αναφέρει η εντολέας του από την δική της πλευρά.

«Οι διάλογοι που έχουν βγει στην δημοσιότητα – υπάρχουν μέσα στη δικογραφία – είναι ένα κομμάτι που αποτυπώνει μία συγκεκριμένη στιγμή, χωρίς να βεβαιώνει ότι αυτά που αποτυπώνει ότι έγιναν. Για να υπάρξει ποινικό αδίκημα θα πρέπει να έρθει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που αναφέρεται στον συγκεκριμένο διάλογο και να πει ”πράγματι έγιναν αυτά”».

«Η εντολέας μου αρνείται ότι έχουν συμβεί τέτοιου είδους γεγονότα», ενώ για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας είπε ο δικηγόρος «με υπόδειξη της εντολέως μου βρέθηκαν».

Αναφερόμενος στον επιχειρηματία που κατήγγειλε το κύκλωμα των εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας ο δικηγόρος δήλωσε: «Έγινε για να αποκτήσει φορολογική ασυλία, γιατί έχει εκκρεμότητες… Όπου μιλάνε για χρήματα, αναφέρονται σε χρήματα που πάνε στη ΔΟΥ. Δεν είναι χρήματα για την τσέπη τους. Η εντολέας μου αρνείται ότι εισέπραξε κι ένα ευρώ από κάποιον», τόνισε ο δικηγόρος της προϊσταμένης.

Χαλκίδα: «Με έκανε ρόμπα, αν δεν πάθει πατατράκ» – Νέοι διάλογοι των εφοριακών

Νέοι διάλογοι έρχονται στη δημοσιότητα για τον τρόπο δράσης των εφοριακών στη Χαλκίδα. Η οργάνωση εκβίαζε επιχειρηματίες με τα μέλη της να βγάζουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Επειδή η Λίνα. Διεκπεραιώτρια: Χμμ Προϊσταμένη ΔΟΥ: Με έχει κάνει μεγάλη ρόμπα έξω, πάει και παίρνει. Διεκπεραιώτρια: Όπα ρε, ναι. Προϊσταμένη ΔΟΥ: Πάει παίρνει ό,τι παίρνει και λέει ότι τα ζητάω εγώ. Διεκπεραιώτρια: Ηηηη Προϊσταμένη ΔΟΥ: Θέλω να βρούμε έναν τρόπο πώς θα τη μαζέψω. (…) Επιχειρηματίας και μου είπε και περιπτώσεις. Διεκπεραιώτρια: Ναι. Προϊσταμένη ΔΟΥ: Μου λέει να σου πω κι ονόματα, γιατί μου είπε και ποσό και ήξερε ακριβώς το ποσό, τόσα έδωσε τόσα και λέει άλλα μου λέει, λέει για σένα, λέει «αν δεν πάω να δώσω στην έφορο δεν προχωράει τίποτα». Διεκπεραιώτρια: Α τι λέμε τώρα ρε; Προϊσταμένη ΔΟΥ: Μου λέει «πρόσεξε την» μου λέει γιατί σου κάνει μεγάλη ζημιά, «βγάλτιν’ μου λέει «μπορείς;», αυτός τσαντίστηκε εν τω μεταξύ και έχει (ακατάληπτη φράση) τη δύναμη που μου λέει «αύριο άμα θες τη διώχνω», όχι του λέω κάτσε, μου λέει «δεν μπορώ να πιστέψω» μου λέει «είσαι τόσο έξυπνη και έχεις κολλήσει εκεί πέρα». Χαλκίδα: «Άμα δεν πάθει χοντρό πατατράκ, δεν μαζεύεται αυτή»

Η συζήτησή του συνεχίζεται σχετικά με τη μελλοντική αντικατάστασή της από άλλη υπάλληλο (στρατολόγηση νέου μέλους):

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Άστα, άμα δεν πάθει χοντρό πατατράκ δεν μαζεύεται αυτή. Διεκπεραιώτρια: Ε, όχι, πρέπει να το κάνεις. Άλλη φορά πες, δεν θα ξαναπείς σε κανέναν τίποτα. Σε κανέναν. Προϊσταμένη ΔΟΥ: Όχι σε κανέναν. Αλλιώς, θα μιλάει ο Καρ. (λογιστής). Δεν ξέρω (ακατάληπτη φράση) πως θα γίνει. Και ας παίρνουμε λιγότερα. Διεκπεραιώτρια: Ναι, ναι, ναι. Προϊσταμένη ΔΟΥ: Αλλιώς δεν ξέρω. Διεκπεραιώτρια: Καλύτερα να στε εξασφαλι, να ‘χεις εξασφαλίσει τη θέση σου. Ο Καρ. (λογιστής) δεν το έχει, δεν θα, δεν θα μιλήσει, δεν θα πει τίποτα. Δεν το έχει. Προϊσταμένη ΔΟΥ: Κοίτα, δεν θα, δεν το χει κιόλας, δεν θα ζητάει κιόλας αυτός. Διεκπεραιώτρια: Ναι, δεν το ‘χει, δεν το χει. Άλλος, άλλος; Προϊσταμένη ΔΟΥ: Ε ποιος άλλος; Διεκπεραιώτρια: Κάποιος που να μπορεί. Προϊσταμένη ΔΟΥ: Ε, ποιος άλλος; Αει σκέψου εσύ κανέναν, δεν είναι κανένας. Διεκπεραιώτρια: Ποιος άλλος είναι εκεί μέσα που θα μπορούσε ρε στα έσοδα; Προϊσταμένη ΔΟΥ: Κανένας ρε συ, ποιος θα είναι; Ποιος είναι; Ο Μαχ, ο Μαν. Διεκπεραιώτρια: Ούτε και ο Μαν. το ΄χει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό