24.4 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δουλεμπόριο ανήλικων ποδοσφαιριστών στην Πορτογαλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Έφτασαν στη χώρα πιστεύοντας ότι θα αφοσιωθούν στο ποδόσφαιρο και κατέληξαν εγκλωβισμένοι σε δίκτυο διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων: η απίστευτη αλλά πέρα ως πέρα αληθινή είδηση ήρθε στη δημοσιότητα σήμερα (15/6) από την Πορτογαλία.

Μια αστυνομική επιχείρηση εναντίον οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων, που συνδέεται με κέντρο εκπαίδευσης ποδοσφαιριστών, στη βόρεια Πορτογαλία, επέτρεψε την απελευθέρωση και διάσωση 47 νεαρών παικτών (οι 36 είναι ανήλικοι) οι οποίοι κρατούνταν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα θύματα, άνδρες από την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική, έχουν μεταφερθεί σε διαφορετικά ιδρύματα «υπό την προστασία του κράτους», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Δύο πορτογαλικές και άλλες πέντε εταιρείες έχουν κατηγορηθεί στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, που ονομάστηκε «Ελ Ντοράδο» και κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν «πολλά διαβατήρια και βίζες».

Τα θύματα απήχθησαν από τις εγκαταστάσεις της ακαδημίας ποδοσφαίρου Bsports στη Ρίμπα ντε Άβε, κοντά στη Βίλα Νόβα ντε Φαμαλικάο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι νεαροί παίκτες θα προσφέρουν την κατάθεσή τους ενώπιον δικαστή και ύστερα θα επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, που ταυτοποιήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης της ιβηρικής χώρας, είναι ο Μάριο Κόστα, ένας από τους επικεφαλής της ακαδημίας Bsports και πρόεδρος της γενικής συνέλευσης του πορτογαλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, θέση από την οποία παραιτήθηκε την Τετάρτη, αφού δήλωσε ότι δεν έχει διαπράξει καμία παρανομία.

Η παράνομη υπογραφή ποδοσφαιριστών είναι «απαράδεκτη και σοκαριστική», δήλωσε ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Πορτογαλίας, Ζοάο Πάουλο Κορέια, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «θα λάβει μέτρα» για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό