16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δοκιμή βαγονιών χωρίς καθίσματα τις ώρες αιχμής

Ειδήσεις Ελλάδα

Συρμούς με βαγόνια χωρίς καθίσματα σχεδιάζει να εισάγει δοκιμαστικά από τον Ιανουάριο το μετρό της Σεούλ, πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, προκειμένου να μειωθεί η συμφόρηση κατά τις ώρες αιχμής.

Το δοκιμαστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την αφαίρεση θέσεων από δύο βαγόνια σε τρένα του μετρό που εκτελούν δρομολόγια σε δύο από τις εννέα κύριες γραμμές της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες αιχμής, όπως ανακοίνωσε το μετρό της Σεούλ.

Η πιλοτική δοκιμή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου έργου που στοχεύει στη μείωση της συμφόρησης σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα δίκτυα μετρό στον κόσμο.

Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό της Σεούλ, μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2023, τα επίπεδα συμφόρησης εντός των Γραμμών 4 και 7 -όπου θα διεξαχθεί η δοκιμή- είχαν φτάσει στο 193,4% και 164,2% της χωρητικότητας, αντίστοιχα, κατά τις ώρες με τη μεγαλύτερη κίνηση. Με την αφαίρεση των θέσεων, αναμένεται ότι τα επίπεδα συμφόρησης θα μειωθούν στο 153,4% στη Γραμμή 4 και στο 130,1% στη Γραμμή 7, ανά βαγόνι του μετρό.

Το μετρό της Σεούλ περιλαμβάνει εννέα γραμμές και 275 σταθμούς, εξυπηρετώντας περίπου 7 εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά.

«Εάν το πιλοτικό πρότζεκτ αποδειχθεί αποτελεσματικό, θα επεκτείνουμε την πρωτοβουλία στο μέλλον για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το μετρό πιο άνετα και με ασφάλεια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Seoul Metro Μπάεκ Χο.

Το μετρό της Σεούλ αύξησε επίσης τον αριθμό των τρένων στις δύο γραμμές με τη μεγαλύτερη κίνηση κατά τις ώρες αιχμής από τη Δευτέρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό