17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δοκιμές 4 AI μοντέλων και λειτουργία περίληψης μέσω του Siri

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι δοκιμές παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης της Apple συνεχίζονται καθώς αναμένουμε σημαντικές αλλαγές στην έκδοση iOS 18. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κέντρο yeux1122, οι εσωτερικοί κώδικες της Apple υποδηλώνουν ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια λειτουργία περίληψης μέσω του Siri, εμφανίζοντας τις γραμμές “Παρακαλώ συνοψίστε το συγκεκριμένο κείμενο” και “Παρακαλώ απαντήστε σε αυτή την ερώτηση”.

Το μέσο επισημαίνει ότι το Siri Summarization θα λειτουργεί επίσης με την εφαρμογή Messages τόσο για το iMessage όσο και για τα SMS. Πιο πρόσφατα, η Google και η Samsung ανακοίνωσαν διάφορες λειτουργίες AI για τα τηλέφωνα Pixel 8 και Galaxy 24, συμπεριλαμβανομένης της περίληψης άρθρων, μηνυμάτων και άλλων μέσω AI.

Διαβάστε επίσης

Επιπλέον, όπως φαίνεται, η Apple δοκιμάζει ήδη τέσσερα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης στον κώδικα του iOS 17.4. Δύο από αυτά είναι το AjaxGPT, το ιδιόκτητο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της Apple, ενώ χρησιμοποιεί επίσης το ChatGPT και το FLAN-T5 της Google. Σε τελική ανάλυση, η Apple στοχεύει να βελτιώσει και να ενσωματώσει τα LLMs της στο iOS., ενώ στην παρούσα φάση συγκρίνει τα αποτελέσματα των δοκιμών της με το ChatGPT και το FLAN-T5 με επεξεργασία τόσο στη συσκευή όσο και online.

Από τη στιγμή που η Apple πιστεύει ότι η ιδιωτικότητα είναι ένα “θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα”, είναι πιθανό ότι επιδιώκει να εκτελούνται τοπικά τα περισσότερα χαρακτηριστικά AI, τα οποία θα περιλαμβάνουν την ανάγνωση των μηνυμάτων του χρήστη.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό