19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Διστακτικοί για την επιστροφή οι παίκτες στην Ισπανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Εγγυήσεις για την επιστροφή στο γήπεδο ζητούν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ανώτατη ισπανική Λίγκα, καθώς βρίσκονται ανάμεσα στο φόβο για την ασφάλειά τους και την επιθυμία να ξαναπαίξουν, ύστερα από τη σχεδόν δίμηνη αποχή τους.

Οι φορείς συμφώνησαν για επιστροφή στις προπονήσεις, ενώ στις 28 Αριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν έλεγχοι για κορωνοϊό, στους ποδοσφαιριστές και τα τεχνικά επιτελεία κάθε συλλόγου, με ορίζοντα επιστροφής στις προπονήσεις την 4η Μαΐου.

Όλα αυτά, βεβαίως, σε θεωρητικό επίπεδο ακόμη, αφού την τελική απόφαση θα πάρουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, όπως υπογραμμίστηκε πρόσφατα από τους αρμόδιους υπουργούς Αθλητισμού και Πολιτισμού.

«Όλοι θέλουμε να ξαναπαίξουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι να το κάνουμε με ασφάλεια. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε πολύ σύντομα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η υγεία όλων», δήλωσε ο Γκάρεθ Μπέιλ στο βρετανικό κανάλι BT Sport.

Η ένωση ποδοσφαιριστών (AFE), που περιλαμβάνει παίκτες από τις πρώτες δύο κατηγορίες, έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας και στο Συμβούλιο Ανώτατου Αθλητισμού (CSD), ζητώντας εγγυήσεις για την ασφάλεια της υγείας τους.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Μπουσκέτς, εκτιμά πως «είναι δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Μπορεί να είμαστε σε θέση να αρχίσουμε προπονήσεις με πρωτόκολλο και χωρίς να χρειαστεί να συναντηθούμε με τους συμπαίκτες μας και να κάνουμε ντους στο σπίτι μας, αλλά όταν πρόκειται να συναντηθούμε ή να κάνουμε ταξίδια, θα είναι πιο δύσκολο».

Ο μέσος της Κάντιθ, Ραφαέλ Χιμένεθ, το πήγε ακόμη πιο πέρα: «Έμαθα ότι ίσως επιστρέψουμε στις προπονήσεις στις 4 ή στις 11 Μαΐου. Αρνήθηκα, δεν θα πάω προπόνηση. Ούτε θα παίξω. Η υγεία παραμένει πρώτη προτεραιότητα. Αν συμβεί ο,τιδήποτε σε οποιονδήποτε, θα θεωρηθούν υπεύθυνοι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό