18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δικαστήριο της Μαδρίτης απειλεί την UEFA για τη Super League

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νομική μάχη μεταξύ της UEFA και του European Super League συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, μπαίνοντας σε νέα… κεφάλαια.

Όπως ανέφερε η Confilegal, το Εμπορικό Δικαστήριο της Μαδρίτης αποφάσισε επί του θέματος, διατάσσοντας την UEFA να αποφύγει τον αποκλεισμό των ιδρυτικών συλλόγων του έργου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να απορρίψει τις νομικές αγωγές εναντίον των τριών ομάδων που δεν έχουν ακόμη αποσύρει τη συμμετοχή τους από το πρότζεκτ.

Ο Μανουέλ Ρουίθ ντε Λάρα, δικαστής που προεδρεύει του 17ου Εμπορικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης, διέταξε την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να «ακυρώσει, να αρχειοθετήσει και να κλείσει τις πειθαρχικές διαδικασίες που κινήθηκαν εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα», με τρόπο ώστε  «να τερματιστεί η νομική διαδικασία που κινήθηκε κατά της Super League και η κύρωση των 100 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις δεσμεύσεις της συμφωνίας με τους συλλόγους».

Επιπλέον, η UEFA θα πρέπει να τερματίσει όλους τους άλλους όρους που έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση ή έμμεση πρόληψη ή παρακώλυση της προετοιμασίας της European Super League στο ποδόσφαιρο.

Ο Ντε Λάρα προειδοποιεί ρητά ότι η μη συμμόρφωση με το διάταγμα θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων στην ομοσπονδία, ακόμη και τη δυνατότητα πρόκλησης εγκλήματος ανυπακοής στη δικαστική αρχή.

Τον περασμένο Μάιο ο Ρουίθ ντε Λάρα ζήτησε από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκδώσει προδικαστική απόφαση για να διευκρινίσει εάν η UEFA και η FIFA, αμφότεροι δικαιούχοι των οικονομικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έχουν την εξουσία να εμποδίζουν τη διοργάνωση άλλων ανταγωνιστικών διοργανώσεων, κάνοντας κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης τους.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εκδοθεί στα τέλη του φθινοπώρου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό