15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δικαστήριο διατάσσει την Tesla να πληρώσει 10,5 εκατ. δολάρια λόγω θανατηφόρου δυστυχήματος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένορκοι σε δικαστήριο της Φλόριντα έκριναν πως η Tesla ευθύνονταν μόλις 1% για τον θάνατο ενός 18χρονου του οποίου το Model S που οδηγούσε χτύπησε σε τσιμεντένιο τοίχο, αλλά διέταξε την εταιρία του Elon Musk να πληρώσει 10,5 εκατομμύρια δολάρια στους γονείς του οδηγού.
Στην ετυμηγορία τους οι ένορκοι έκριναν πως η Tesla θα έπρεπε να είχε προβλέψει να μην υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης του περιοριστή ταχύτητας που είχαν βάλει οι γονείς του 18χρονου στο Model S τους προκειμένου να εμποδίσουν τον γιο τους να οδηγεί πολύ γρήγορα.
Ο 18χρονος Barrett Riley κινούνταν στις 8 Μαΐου του 2018, με 187 χλμ/ώρα μέσα σε μια στροφή ενός δρόμου με όριο τα 40 χλμ/ώρα, όταν έχασε τον έλεγχο του Model S ενώ προσπαθούσε να περάσει ένα άλλο όχημα. Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε έναν τοίχο και από τη πρόσκρουση προκλήθηκε φωτιά. Εκτός από τον 18χρονο, ένας ακόμη 18χρονος συνεπιβάτης έχασε τη ζωή του, ενώ ένας τρίτος τραυματίστηκε αλλά επέζησε.

Αν και οι ένορκοι βρήκαν τον Barrett Riley 90% υπεύθυνο και τον πατέρα του 9% υπεύθυνο για το δυστύχημα, αποφάσισαν να τιμωρήσουν την Tesla με αποζημίωση 10,5 εκατ. δολαρίων, με τα 4,5 εκατ. δολάρια να δίνονται στον πατέρα James Riley και τα 6 εκατ. δολάρια στην μητέρα Jenny Riley.
Οι γονείς του Riley είπαν πως το δυστύχημα συνέβη αφού η Tesla, εν αγνοία τους, απενεργοποίησε τον περιοριστή ταχύτητας που περιόριζε την ταχύτητα του Model S στα 137 χλμ/ώρα. Είπαν επίσης ότι ένα ελάττωμα σχεδιασμού στις μπαταρίες του αυτοκινήτου συνέβαλε στην πυρκαγιά.
Από τη μεριά της η Tesla υποστήριξε πως η απερισκεψία του Barrett Riley προκάλεσε τη σύγκρουση και πως οι γονείς του θα έπρεπε να μην του είχαν ξαναδώσει το αυτοκίνητο μετά την κλήση για υπερβολική ταχύτητα που είχε πάρει ο έφηβος τον Μάρτιο του 2018, όταν πιάστηκε από τις αρχές να κινείται με 180 χλμ/ώρα σε δρόμο με όριο τα 80 χλμ/ώρα. Συμπλήρωσε πως ο Barrett Riley ξεγέλασε τον τεχνικό της για να απενεργοποιήσει τον περιοριστή ταχύτητας και πως ο σχεδιασμός της μπαταρίας δεν ήταν ελαττωματικός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό