28.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Εξουδετερώθηκε φάκελος – βόμβα προς την πρόεδρο Εφετών

Ειδήσεις Ελλάδα

Επικίνδυνο εκρηκτικό μηχανισμό περιείχε ο ύποπτος φάκελος που απεστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος προοριζόταν για την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης ενώ μόλις έγινε αντιληπτό το ύποπτο περιεχόμενο, ενημερώθηκαν άμεσα οι Αρχές και τα Δικαστήρια εκκενώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, o φάκελος ήταν παγιδευμένος και επρόκειτο να εκραγεί μόλις τον άνοιγε ο παραλήπτης του. Μάλιστα, περιείχε ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, ικανή να σκοτώσει.

Μετά την εντολή για εκκένωση του κτηρίου, ο φάκελος πέρασε από το X-Ray μηχάνημα, όπου διαπιστώθηκαν μεταλλικά ευρήματα. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ειδικός σκύλος της Κ-9 και προέκυψε ότι στον φάκελο υπήρχε πράγματι επικίνδυνος μηχανισμός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επίμαχος φάκελος έφτασε στο γραφείο της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης, η οποία τον επεξεργάστηκε εξωτερικά, τον κούνησε και όταν διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκε και ο διευθυντής Ασφαλείας, Γιώργος Τζήμας.

Το δικαστικό μέγαρο παραμένει υπό εκκένωση μέχρι και αυτή την ώρα.

Oι έρευνες των διωκτικών Aρχών για τον αποστολέα και τη διαδρομή του φακέλου βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2024, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη.

Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε.Μ. και παρέλαβε τον φάκελο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό