17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δικαίωση θα νιώθαμε αν δεν έβλεπε ξανά φως του ήλιου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κέλλυ Καμπάκη, η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας, ξεσπά, μιλώντας στο flash.gr, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που καταδίκασε σε 16 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη, τον 27χρονο αλβανικής καταγωγής που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε αβοήθητο το παιδί της. «Δικαίωση θα νιώθαμε αν αυτός ο άνθρωπος δεν έβλεπε ξανά το φως του ήλιου. Αλλά τέτοιου είδους ποινή στην Ελλάδα δεν υπάρχει, οπότε, το αμέσως καλύτερο μάλλον ήταν τα 16μιση χρόνια. Νιώθουμε όμως μια δικαίωση και μια ανακούφιση».

Όσον αφορά την συνεπιβάτιδά του μοιραίου αυτοκινήτου, η οικογένεια της Έμμας από την αρχή επέμενε ότι έχει και αυτή ευθύνη. Το δικαστήριο όμως δεν την κατέστησε κατηγορούμενη. Μάλιστα όπως λέει στο flash.gr η μητέρα της Έμμας, δεν την κάλεσαν καν σαν μάρτυρα και αναγκάστηκε να την καλέσει η πλευρά υποστήριξης κατηγορίας.

«Η εγκατάλειψη και η συγκάλυψη είναι αξιόποινες πράξεις. Δεν οδηγούσε μεν, δεκτό, αλλά την εγκατέλειψαν μαζί με τον δράστη και συγκάλυψε το έγκλημα για πάρα πολλές ώρες. Δεν πήγε αυθόρμητα και αυτόβουλα στο τμήμα με σκοπό να συνδράμει, οπότε θα έπρεπε για αυτό το κομμάτι τουλάχιστον να λογοδοτήσει. Η ανακρίτρια αρχικά είπε ότι πρέπει να κατηγορηθεί για κακούργημα σε δεύτερη φάση ο εισαγγελέας είπε ότι πρέπει να κατηγορηθεί για πλημμέλημα και στο βούλευμα να την απαλλάσσουν εντελώς! Υπέγραψαν ψέματα γιατί συνελήφθη και στο βούλευμα λέει πως παρουσιάστηκε αυτόβουλα με σκοπό να συνδράμει. Όπως επίσης και το ότι ήταν η κύρια μάρτυρας και δεν καλέστηκε στη δίκη. Εμείς την καλέσαμε! Για αυτούς το κορίτσι αυτό ήταν ένα φάντασμα, λες και δεν υπήρχε μέσα στο αμάξι. Δεν υπάρχει πουθενά! Αλλά δεν είναι όμως έτσι».

Η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας (στο κέντρο της φωτογραφίας / Intime)
Τι είπε η μητέρα για την απολογία του 27χρονου

Σχολιάζοντας την απολογία του 27χρονου κατηγορουμένου η Κέλλυ Καμπάκη ανέφερε: «Αυτός ζήτησε συγγνώμη για την εγκατάλειψη αλλά όχι για την πράξη γιατί για την πράξη, θεώρησε υπεύθυνο το παιδί. Όταν λέει ότι η Εμμανουέλα του πετάχτηκε μπροστά του, γιατί να ζητήσει συγγνώμη; Αφού θεωρεί το παιδί υπεύθυνο. Φυσικά και δεν εννοεί τίποτα από αυτά που είπε! Χτύπησε το παιδί στο αντίθετο ρεύμα και εξακολουθεί μετά από τόσες μαρτυρίες να επιμένει ότι το παιδί του πετάχτηκε, λες και το παιδί είχε τάσεις αυτοκτονίας και πετάχτηκε στις ρόδες του». 

Ο 27χρονος κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ελπίζοντας σε μία καλύτερη ποινική μεταχείριση στο Εφετείο.

«Ο άνθρωπος αυτός από την πρώτη στιγμή έχει θράσος. Γιατί να αλλάξει τώρα; Όλες του οι πράξεις δείχνουν ότι έχει θράσος. Και αυτός και η συνοδηγός. Η συνοδηγός δεν ζήτησε μία συγγνώμη, δεν είπε ένα λυπάμαι. Η πρόεδρος την ρώτησε τί θα έκανε διαφορετικό αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω και είπε ότι θα σταματούσα να βοηθήσω. Δεν είπε ποτέ, ότι δε θα έμπαινε σε ένα αμάξι φτιαγμένο με έναν άγνωστο. Αν ήταν άγνωστος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό