25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Διθυραμβικά σχόλια από διάσημο ΑμεΑ blogger για τη προσβασιμότητα στην Ακρόπολη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αδυναμία πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους, δημόσια κτίρια και μέσα μεταφοράς, διακρίσεις στο εργασιακό περιβάλλον, περιορισμό των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων, αδυναμία ένταξης των παιδιών στη σχολική εκπαίδευση, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση τα ΑμεΑ στην Ελλάδα.

Όμως μέσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες και τα καθημερινά προβλήματα ένα βίντεο στο Tik Tok από διάσημο ΑμεΑ blogger, δίνει ελπίδα και αιδιοδοξία.

Ο Κόρι Λι έχει επισκεφθεί περισσότερες από 40 χώρες σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη και αναρτά στο TikTok βίντεο με τις εμπειρίες του. Αφορμή λοιπόν για το πιο πρόσφατο βίντεο στον λογαριασμό του στάθηκε η επίσκεψη του στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, με τον ίδιο να δηλώνει κατενθουσιασμένες από το πόσο εύκολα προσβάσιμος είναι για τα άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο 

«Σήμερα ήταν μία σπουδαία ημέρα στην Ακρόπολη της Αθήνας, στην Ελλάδα. Έμεινα σούπερ εντυπωσιασμένος με την προσβασιμότητα για αναπηρικά αμαξίδια, ειδικά με δεδομένο ότι πρόκειται για ιστορικό χώρο. Εάν βρεθείτε στην Αθήνα, πρέπει σίγουρα να το επισκεφτείτε», έγραψε στο TikTok ο αμερικανός blogger, ο οποίος πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει ένα «μάθημα» με ταξιδιωτικές συμβουλές για ΑμεΑ με βάση τις εμπειρίες του.

Ο blogger ανήρτησε χθες στον λογαριασμό του στο TikTok βίντεο με την επίσκεψη του στον Ιερό Βράχο, όπου δείχνει από την αρχή μέχρι το τέλος την επίσκεψη του, αλλά και το πόσο εύκολη ήταν η προσβασιμότητα στην Ακρόπολη.

Αρχικά ο Κόρι Λι, τόνισε ότι ο αρχικός διάδρομος μέχρι τον ανελκυστήρα που βρίσκεται στο Ιερό Βράχο ήταν αρκετά ίσιος και προσβάσιμος. Στην συνέχεια εισήλθε στο ασανσέρ πλαγιάς όπου τον μετέφερε μέχρι την κορυφή του αρχαιολογικού χώρου. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με τον ανελκυστήρα τόνισε ότι η πρόσβαση ήταν αρκετά εύκολη και ότι κατά τη διάρκεια της ανάβασης η θέα ήταν «εντυπωσιακή».

Ο Λι επισήμανε ότι η Ακρόπολη διαθέτει «ομαλές και στρωμένες διαδρομές», τονίζοντας ότι ήταν κάτι «εξαιρετικό να το βλέπεις», ενώ προσέθεσε ότι πρόκειται για «πρόσφατο έργο που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό