15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Διαχρονικό έγκλημα η απαξίωση μιας κερδοφόρας επιχείρησης όπως ήταν η ΛΑΡΚΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, το Σωματείο Εργαζομένων από το εργοστάσιο της Λάρυμνας, το Σωματείο Μεταλλωρύχων «Άγιος Ιωάννης» Βοιωτίας, το Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ από το Μαρούσι Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία Ιεροπηγής Καστοριάς και Σερβίων Κοζάνης, συναντήθηκε την Τετάρτη ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας , στην έδρα της ΚΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κώστας Παρασκευάς κι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ, και οι Νίκος Μαυροκέφαλος και Βάλσαμος Συρίγος, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Καλωσορίζοντας τα μέλη των ΔΣ των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «η απαξίωση μιας κερδοφόρας επιχείρησης όπως ήταν η ΛΑΡΚΟ είναι ένα διαχρονικό έγκλημα, για το οποίο ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις. Ιδιαίτερα η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη, και έστω και τώρα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και να αποδοθούν στους εργαζόμενους όλα όσα τους χρωστά η επιχείρηση».

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, πρόσφατα στη Βουλή, η οποία όπως είπε «έδινε πολιτική λύση, γιατί εξασφάλιζε τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, την ανάπτυξη της, τον εκσυγχρονισμό της. Επίσης, διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας, με όρους μόνιμης και σταθερής δουλειάς, καλών αμοιβών, δικαιωμάτων, αλλά και συνθήκες ασφαλούς και υγιεινής εργασίας».

Ο κ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των σωματείων της ΛΑΡΚΟ πως «το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το συλλαλητήριο και την κάθοδό τους στην Αθήνα, στις 13 Νοέμβρη και ότι το ΚΚΕ θα πάρει κι άλλες πρωτοβουλίες μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και ιδιαίτερα η αντοχή, η ενότητα των εργαζομένων, οι επεξεργασμένες θέσεις των σωματείων, αποτελούν στοιχεία διαπαιδαγώγησης για όλη την εργατική τάξη» τόνισε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό