20.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρία της Extinction Rebellion δίπλα στον πίνακα του Ρέμπραντ «Νυχτερινή Περίπολος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαδήλωση πραγματοποίησε σήμερα η ομάδα ακτιβιστών Extinction Rebellion στην Ολλανδία δίπλα στον πίνακα του Ρέμπραντ «Η νυχτερινή Περίπολος» στο Μουσείο Rijksmuseum του Άμστερνταμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Δύο από τους διαδηλωτές κρατούσαν ένα αντίγραφο του διάσημου πίνακα, στο οποίο οι νυχτοφύλακες που απεικονίζονται στο πρωτότυπο έργο τέχνης φαίνονται να είναι βυθισμένοι στο νερό, ένα υπονοούμενο για το σύνθημα της ομάδας: «Δεν υπάρχει τέχνη σε έναν πλημμυρισμένο πλανήτη».

«Η επιστήμη είναι σαφής, δεν μπορούμε πλέον να της ξεφύγουμε: η γη θερμαίνεται, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και ο καιρός γίνεται όλο και πιο ακραίος. Είναι προφανές ότι αυτό οφείλεται στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, μια βιομηχανία που το Rijksmuseum εξακολουθεί να χρηματοδοτεί», δήλωσε η 19χρονη διαδηλώτρια Yara, αναφερόμενη στις συνεργασίες του μουσείου με την αεροπορική εταιρεία KLM και την τράπεζα ING.

Δέκα διαδηλωτές, ηλικίας μεταξύ 15 και 22 ετών, φορούσαν μπλουζάκια με συνθήματα για το κλίμα, ενώ ορισμένοι από τους γονείς και τους παππούδες τους στέκονταν κοντά τους για να τους υποστηρίξουν.

Εκπρόσωπος του Rijksmuseum δήλωσε στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP ότι η διαμαρτυρία δεν προκάλεσε ζημιές στη Νυχτερινή Περίπολο και ότι οι διαδηλωτές συνοδεύτηκαν έξω χωρίς επεισόδια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό