18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Διακόπηκε η κεκτημένη ανοδική ταχύτητα των προηγούμενων συνεδριάσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε υποτονικό κλίμα έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με την κεκτημένη ανοδική ταχύτητα των προηγούμενων συνεδριάσεων να διακόπτεται.

Ο Dow Jones υποχώρησε 45,74 μονάδες ή 0,13% στις 34.945,47 μονάδες. Αντίθετα, ο S&P 500 κατάφερε να σταθεροποιηθεί και να κλείσει με οριακή άνοδο 0,12% στις 4.508,24 μονάδες, όπως και ο Nasdaq ο οποίος έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07% στις 14.113,67 μονάδες.

Η μετοχή της Cisco σημείωσε «βουτιά» περίπου 10% μία ημέρα αφότου ο αμερικανικός κολοσσός έδωσε εξασθενημένες κατευθυντήριες γραμμές για τις επιδόσεις του τρέχοντος τριμήνου αλλά και ολόκληρης της οικονομικής του χρήσης. Πτώση 8% παρουσίασε και η μετοχή της Walmart, από τη στιγμή που ο μεγαλύτερος στον κόσμο όμιλος λιανεμπορίου αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για τα φετινά κέρδη του. Και οι δύο εταιρείες σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μετοχών του Dow.

H Chevron σημείωσε πτώση 1,6%, ενώ ο κλάδος ενέργειας του δείκτη S&P 500 υποχώρησε περίπου 3%, στην χειρότερη ημερήσια επίδοση σε διάρκεια μεγαλύτερη του μηνός. Η τιμή αργού στη Νέα Υόρκη βούλιαξε περισσότερο από 5%.

Παρότι το ράλι του Νοεμβρίου ατόνησε, οι μετοχές αναμένεται να κλείσουν την εβδομάδα με άνοδο, με τους τρεις βασικούς δείκτες να οδεύουν προς κέρδη περίπου 2% έκαστος.

Μεγάλη ώθηση στις μετοχές στις προηγούμενες συνεδριάσεις έδωσαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τις τιμές παραγωγού για το μήνα Οκτώβριο, τα οποία ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Fed έχει ολοκληρώσει το σημερινό κύκλο αύξησης των επιτοκίων. Στη συνεδρίαση της Τρίτης, οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq γνώρισαν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Απρίλιο.

«Τα μέχρι τώρα στοιχεία επιβεβαιώνουν την άποψη ότι βρισκόμαστε σε μία πορεία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού χωρίς σοβαρή επίπτωση στην οικονομική δραστηριότητα. Το θέμα όμως είναι ότι ναι μεν ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται, όχι όμως με πολύ γρήγορο ρυθμό», αναφέρει ο Τομ Χέινλιν, στρατηγικός αναλυτής της U.S. Bank Wealth Management.

Επίσης, παρά τη σημερινή «ανάσα» που πήρε η αγορά, ο S&P 500 ενισχύεται μέχρι στιγμής το Νοέμβριο περισσότερο από 7%, ενώ ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 5,7%. Ο Nasdaq έχει το προβάδισμα με κέρδη 9,8%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό