18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Διακυβεύεται η θέση των ΗΠΑ στην περιοχή, εφόσον στηρίξουν το Ισραήλ σε περίπτωση εισβολής

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής μίλησε ο Σ. Καλεντερίδης στην εκπομπή του NaftemportikTV On Politics με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

Όσο αφορά στο πιθανό άνοιγμα των συνόρων προς την Αίγυπτο, απέκλεισε το ενδεχόμενο υποστηρίζοντας πως «Δεν θα πέρναγαν άλλα άτομα πέραν όσων είχαν Αμερικανική υπηκοότητα, διότι η Αίγυπτος έχει δηλώσει πως μία μαζική εισροή παλαιστινίων από τη Γάζα θα αποτελέσει πρόβλημα για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου».

«Η Χαμάς ανήκει στην μουσουλμανική αδελφότητα η όποια στην Αίγυπτο είναι υπό διωγμό καθώς αποτελεί απειλή για τον ίδιο τον Σίσι» επισήμανε.

Αναφορικά με τον ρόλο της Κύπρου τόνιζε πως «η κατάσταση αναδεικνύει την στρατηγική και γεωπολιτική αξία της Κύπρου».

«Ο Ερντογάν ήθελε να κατοχυρώσει μία θέση μεσολαβητή αρχικά όταν όμως είδε το σχέδιο για την Γάζα, το οποίο προέβλεπε τις απώλειες των αμάχων θα συσπείρωναν τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, ο Ερντογάν είδε την ηγετική θέση που διεκδικεί στον μουσουλμανικό κόσμο να τίθεται σε κίνδυνο, έτσι άλλαξε το τρίτο 24ωρο την πολιτική των απειλών» είπε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ενώ υπογράμμισε και τη συμμετοχή του γιού του και τον πρώην υπουργό εσωτερικών στις διαδηλώσεις υπέρ της Χαμάς και των παλαιστινίων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό