17.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Διαδηλωτές διακόπτουν ομιλία του Μπλίνκεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαδηλωτές κατά του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας διέκοψαν ομιλία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατά την διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Πιστώσεων του Κογκρέσου.

Οι διαδηλωτές διέκοπταν σχεδόν κάθε φράση του Άντονι Μπλίνκεν, ζητώντας κατάπαυση του πυρός και καταδικάζοντας την υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στις επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Λίγα λεπτά από την έναρξη της ομιλίας του, ακούστηκε ένας άνδρα να φωνάζει «κατάπαυση του πυρός τώρα» και «σώστε τα παιδιά της Γάζας». Στη συνέχεια, άλλοι διαδηλωτές διέκοψαν τον Μπλίνκεν, φωνάζοντας: «Από την Παλαιστίνη στο Μεξικό, όλα τα τείχη πρέπει να φύγουν!» και «Αφήστε τη Γάζα να ζήσει!»

Στην αίθουσα υπήρχαν και άλλοι διαδηλωτές με τα χέρια τους, βαμμένα κόκκινα τα οποία σήκωναν στον αέρα, ως αντιπολεμική διαμαρτυρία.

«Χωρίς γρήγορη και διαρκή ανθρωπιστική βοήθεια, η σύγκρουση είναι πολύ πιο πιθανό να εξαπλωθεί. Τα βάσανα θα αυξηθούν και η Χαμάς και οι χορηγοί της θα επωφεληθούν διαμορφώνοντας τους εαυτούς τους ως σωτήρες της ίδιας της απόγνωσης που δημιούργησαν», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε: «Έχω επανειλημμένα καταστήσει σαφές στους ηγέτες του Ισραήλ ότι η προστασία των αμάχων στη Γάζα είναι και ηθική ευθύνη και στρατηγική επιταγή. Δημοκρατίες όπως η δική μας είναι ισχυρότερες και πιο ασφαλείς όταν τηρούμε το νόμο του πολέμου και προστατεύουμε τους αμάχους».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό