19.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Διαβουλεύσεις Ιρλανδίας με Ντουμπάι για να εκδοθεί ο ναρκέμπορας Daniel Kinahan

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ιρλανδικό Υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι η κυρία McEntee διεξήγαγε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ομόλογό της από τα ΗΑΕ, Abdullah bin Sultan bin Awad Al Nuaimi – και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο ναρκέμπορας Daniel Kinahan και οι συνεργάτες του, οι οποίοι κρύβονται στα ΗΑΕ.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας, Helen McEntee, είχε συνομιλίες με τον ομόλογό της από τα ΗΑΕ, με σκοπό την εκπόνηση ενός σχεδίου για την επιστροφή του Daniel Kinahan από εκεί, προκειμένου να δικαστεί στην Ιρλανδία.

Ο Daniel Kinahan, ο πατέρας του Christy και ο αδελφός του Christopher ζουν όλοι στο πλούσιο σε πετρέλαιο κράτος – και η Ιρλανδία είναι αποφασισμένη να τους φέρει πίσω για να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για μία σειρά δολοφονιών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης ενός καρτέλ ναρκωτικών αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ωστόσο, η Ιρλανδία, όπως και όλα τα 26 κράτη μέλη της ΕΕ, δεν έχει συμφωνία έκδοσης με το Ντουμπάι – επομένως η διαβόητη τριάδα των εμπόρων ναρκωτικών, και ο βασικός συνεργάτης τους Sean McGovern, βρίσκονται εκτός της εμβέλειας της ιρλανδικής αστυνομίας.

Αλλά η Ιρλανδία μπορεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή τους στην Ιρλανδία – και η κ. McEntee προσπάθησε να επιτύχει μία τέτοια συμφωνία με τις αρχές των ΗΑΕ.

Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη του Επιτρόπου της Αστυνομίας της Ιρλανδίας Drew Harris και του Βοηθού Επιτρόπου Justin Kelly στο Ντουμπάι τον προηγούμενο μήνα.

Η κυρία McEntee δήλωσε: «Συζητήσαμε τη συνεργασία μεταξύ της An Garda Síochána (ιρλανδική αστυνομία) και της αστυνομίας του Ντουμπάι, καθώς και τη δυνατότητα σύναψης διμερούς συμφωνίας για έκδοση, αμοιβαία νομική συνδρομή και μεταφορά καταδικασμένων κρατουμένων.

Η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και αποτελεί κεντρικό στοιχείο για τη δημιουργία ασφαλέστερων και ισχυρότερων κοινοτήτων.

Το έγκλημα αποτελεί μία παγκόσμια επιχείρηση για πολλές οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες, και ορισμένοι άνθρωποι διασχίζουν σύνορα προκειμένου να αποφύγουν τη δικαιοσύνη».

«Εργαζόμαστε για την ενίσχυση των θετικών συμμαχιών που δημιούργησε η An Garda Síochána για την αντιμετώπιση του διακρατικού εγκλήματος και είμαστε αποφασισμένοι ότι τα σύνορα δεν θα αποτελούν εμπόδια στην αποτελεσματική συνεργασία στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης».

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να κατηγορηθούν οι τρεις Kinahan για τη διεύθυνση εγκληματικής συμμορίας – ένα αδίκημα που επισύρει μέχρι και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στην Ιρλανδία.

H Διευθύντρια της Δικαστικής Δίωξης έχει ήδη διατάξει την άσκηση κατηγοριών εναντίον του McGovern για μία από τις 18 δολοφονίες που προέκυψαν από τη θανατηφόρα αντιπαράθεση μεταξύ των Kinahan και Hutch.

Στον McGovern έχουν επιβληθεί κυρώσεις, όπως και στους τρεις Kinahan, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, όπως και αυτοί, ζει ελεύθερα στο Ντουμπάι.

Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, οι αρχές του Ντουμπάι έχουν επιστρέψει αρκετούς αρχηγούς της μαφίας πίσω στην Ευρώπη, παρά την έλλειψη συμφωνιών έκδοσης.

: Irish Mirror

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό