19 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

«Διαβολοβδομάδα» στο σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την οργάνωση και την αποστολή της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών ενημερώθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού και παρακολούθησε μέρος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του 199ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών στο πλαίσιο της λεγόμενης «διαβολοβδομάδας». 

Στο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, συμμετέχουν Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού Ξηράς και του Λιμενικού Σώματος.

Η διάρκειά του είναι 28 εβδομάδες και τα αντικείμενα της εκπαίδευσης είναι, η φυσική κατάσταση, η αντοχή σε ψυχική και σωματική κόπωση, οι καταδύσεις με όλους τους τύπους των αυτόνομων καταδυτικών συσκευών μέχρι βάθους σαράντα μέτρων, οι υδρογραφήσεις/αναγνωρίσεις ακτών αποβάσεως, οι πολεμικές τέχνες, η χρήση φορητού οπλισμού και τυποποιημένων εκρηκτικών υλών και ο ανορθόδοξος πόλεμος.

Ο κ. Κεφαλογιάννης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ολοκλήρωση της εβδομάδας εντατικής εκπαίδευσης των νέων υποψηφίων βατραχανθρώπων και να συγχαρεί από κοντά τους επιτυχόντες μαθητές, εξαίροντας το ψυχικό και σωματικό σθένος που επέδειξαν. Τον υφυπουργό συνόδευσε ο Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό