18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Διέρρευσε το νέο Nio ES8

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nio αποκάλυψε το ES8 πριν πέντε χρόνια, με το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της κινέζικης εταιρίας να μπαίνει στη παραγωγή τον Ιούνιο του 2018 για την τοπική αγορά της Κίνας, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στην αγορά της Νορβηγίας.

Έχοντας αρκετά χρόνια στην “πλάτη” του, η Nio ετοιμάζεται για την αναβαθμισμένη έκδοση του ηλεκτρικού SUV της, τα αποκαλυπτήρια της οποίας θα γίνουν στις 24 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, πριν λίγες ώρες διέρρευσαν οι φωτογραφίες και οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT).

Αυτές αποκαλύπτουν το νέο στυλ του SUV δεύτερης γενιάς και τη παρουσία της LiDAR τεχνολογίας για βελτιωμένες δυνατότητες των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Το μήκος του νέου ES8 αγγίζει τα 5.099 χλστ. (+77 χλστ.), το πλάτος τα 1.989 χλστ., και το ύψος τα 1.750 χλστ., ενώ το μεταξόνιο θα αγγίζει τα 3.070 χλστ. (+60 χλστ.). Ακόμα, έχει αυξηθεί το βάρος του αυτοκινήτου το οποίο αγγίζει στα 2.560 κιλά (+100 κιλά).

Σε σύγκριση με το ES8 της τρέχουσας γενιάς (NT1), η νέα δείχνει λιγότερο εκκεντρική, ιδιαίτερα στο μπροστινό μέρος, το οποίο διαθέτει περισσότερο πλαστικό βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος στους προφυλακτήρες και μικρότερες εισαγωγές αέρα.
Ακόμα, διακρίνουμε τα λεπτά LED φώτα ημέρας, με το πίσω μέρος να είναι εντελώς νέο. Εκεί υπάρχει μια LED μπάρα, που διασχίζει την πίσω πόρτα κάτω από το παράθυρο του χώρου αποσκευών. Στο προφίλ διακρίνουμε τις χωνευτές λαβές των θυρών και την πιο ίσια γραμμή που διατρέχει το αυτοκίνητο, κάτω από τα παράθυρα.

Το νέο ES8 διαθέτει μικρές κάμερες στα μπροστινά φτερά συν ένα LiDAR στην οροφή πάνω από το παρμπρίζ, υποδηλώνοντας την παρουσία της αυτόνομης τεχνολογίας Aquila Super Sensing της Nio, που υπάρχει ήδη στα ET7 και ES7.
Μηχανικά, η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα) του νέου ES8 θα έχει απόδοση 480 kW (653 ίππους), από τους 440 kW (598 ίππους) του σημερινού μοντέλου. Η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 200 χλμ/ώρα, με το ES8 να εξοπλίζεται με μπαταρία 75 kWh ή 100 kWh.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό