16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Διέρρευσε η BMW Vision Neue Klasse X

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επίσημη πρεμιέρα της BMW Vision Neue Klasse X είναι προγραμματισμένη για τις 21 του μηνός αλλά από τους κατασκόπους του διαδικτύου δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς και τίποτα. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το πρωτότυπο της γερμανικής εταιρίας, το concept που αποτελεί προάγγελο ενός ολοκαίνουριου, αμιγώς ηλεκτρικού SUV που θα βασίζεται πάνω στη “Neue Klasse” αρχιτεκτονική έχει ήδη βρει τον δρόμο του για διάφορα fora καθώς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν η ίδια η BMW πάρει την απόφαση να μας το δείξει. Η διαρροή φαίνεται μάλιστα να προέρχεται από το επίσημο portfolio της εταιρίας καθώς τόσο το σκηνικό όσο και η λήψη μοιάζουν με προϊόν… εταιρικής φωτογράφισης και όχι με κάτι που δημιούργησε κάποιος σπίτι του για να παραπλανήσει το φιλοθεάμων κοινό.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που έχουμε στη διάθεση μας προς το παρόν, η Vision Neue Klasse X είναι ένα τυπικό SUV που φοράει τα σήματα της BMW. Διατηρεί δηλαδή τις δυναμικές αναλογίες που έχουμε συνηθίσει από την τρέχουσα γκάμα της γερμανικής μάρκας, όπως και κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της BMW – βλ. τα διπλά φωτιστικά σώματα, η εμβληματική γρίλια που είχε πολύ διαφορετική όψη στην sedan εκδοχή της Neue Klasse και οι πτυχώσεις στο καπό. Μέχρι εκεί βλέπουμε, οπότε μέχρι εκεί μπορούμε να σχολιάσουμε αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτό το μοτίβο θα συνεχίζεται και στο υπόλοιπο αμάξωμα. Η υπόθεση αποκτά ενδιαφέρον από τους τρόπους με τους οποίους επέλεξε η BMW να διανθίσει και να εκμοντερνίσει τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά στοιχεία της ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε εκείνες τις λεπτομέρειες που θυμίζουν την ιστορική Garmisch – που αποτελεί βεβαίως δημιουργία του Marcello Gandini.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωρίζουμε σε λίγες ημέρες, όταν η BMW αποκαλύψει το σημαντικό πρωτότυπο. Σημαντικό όχι μόνο επειδή πρόκειται για ένα ακόμα μέλος της “Neue Klasse” οικογένειας της εταιρίας, μίας οικογένειας στην οποία στηρίζεται για το μέλλον όχι μόνο ως την γκάμα που θα προσφέρει στην αγορά αλλά και ως ολόκληρη φιλοσοφία. Οι αλλαγές που θα φέρει η Neue Klasse στην BMW είναι πολύ περισσότερο από επιφανειακές/σχεδιαστικές και αυτό θα φανεί πιο ξεκάθαρα μεσοπρόθεσμα όμως εμάς ως καταναλωτές, μας ενδιαφέρει περισσότερο το προϊόν που θα καταλήξει στις εκθέσεις, οπότε θα περιμένουμε μερικές ώρες ακόμα για να δούμε τι μας επιφυλάσσει για το μέλλον η μάρκα. Πριν κλείσουμε, να αναφέρουμε ότι η ίδια η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μία teaser εικόνα για να μας προετοιμάσει για την Vision Neue Klasse X αλλά σε αυτήν δεν βλέπουμε τίποτα περισσότερο από την κεντρική οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και μερικές από τις επιλογές των σχεδιαστών για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην καμπίνα. Ραντεβού στις 21 του Μαρτίου για τα υπόλοιπα… και δεν είναι λίγα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό