21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Διέρρευσε η τιμή του Nissan Z στην Αμερική

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαρροών συνέχεια για το νέο 400Z, που τελικά -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- θα ονομαστεί Fairlady Z στην Ιαπωνία, ενώ στις υπόλοιπες αγορές που θα κυκλοφορήσει (η Ευρώπη δεν είναι μέσα σε αυτές) θα ονομαστεί σκέτο Ζ.

To νέο Nissan Z είναι στην πραγματικότητα μια εξέλιξη του 370Z με ένα νέο αμάξωμα και νέο κινητήρα, με το πλαίσιο του να έχει δεχτεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις (μεγαλύτερη χρήση αλουμινίου, περισσότερα “δεσίματα”, χρήση carbon), ώστε να γίνει πιο άκαμπτο και στιβαρό.
Η τιμή του Nissan Z, του οποίου η εσωτερική κωδική ονομασία είναι Z35, θα ξεκινά από τα 34.995 δολάρια στην Αμερική και θα διαθέτει φρένα της Akebono. Ωστόσο, θα υπάρχουν τρία πακέτα που θα προσθέτουν διάφορα στοιχεία εξοπλισμού. Το Type S πακέτο θα προσθέτει φρένα της Brembo, παχύτερες αντιστρεπτικές και άλλα στοιχεία που θα βελτιώνουν το στήσιμο του αυτοκινήτου.

Έπειτα, το Type T πακέτο θα προσθέτει μια νότα πολυτέλειας, καθώς θα υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, τα οποία θα είναι και θερμαινόμενα-ψυχόμενα, adaptive cruise control, ειδοποίηση για την τυφλή γωνία κλπ. Τέλος, το πακέτο Type ST θα περιλαμβάνει τα στοιχεία εξοπλισμού των Type S και Type T πακέτων. Κάθε πακέτο θα προσθέτει περίπου 5.000 δολάρια στην τελική τιμή, ενώ το ST θα κοστίζει 10.000 δολάρια.
Μηχανικά, το νέο sport ιαπωνικό μοντέλο θα κινείται από έναν 3,0-λίτρο V6 twin-turbo κινητήρα, απόδοσης 400 ίππων (VR30DDTT), με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.475 κιλά. Η κίνηση θα μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, το οποίο είναι το ίδιο που διέθετε το 370Ζ.

Προαιρετικά, όμως, θα υπάρχει και ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το 9G-Tronic της Mercedes, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στο Titan και θα προστεθεί σύντομα σε κάθε πισωκίνητο μοντέλο της Nissan και της Infiniti.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό