24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Διέρρευσαν τα πρώτα επίσημα σχέδια από το νέο Fiat Panda

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν και η πλήρης αποκάλυψη έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, οι φωτογραφίες από το γραφείο πατεντών που διέρρευσαν προσφέρουν μια πρώτη γεύση του σχεδιασμού του νέου Fiat Panda.

Καθώς η ιταλική μάρκα γιορτάζει την 125η επέτειό της, η παρουσίαση του νέου Panda σηματοδοτεί μια σημαντική διαφοροποίηση από το σημερινό μοντέλο, το οποίο βρίσκεται στην αγορά εδώ και 12 χρόνια.

Με την ονομασία “New Panda”, αυτό το επερχόμενο μοντέλο θα είναι ένα μεγαλύτερο crossover, με γνήσιο ιταλικό στιλ και εντελώς νέα σχεδιαστική γραμμή.

Ενώ μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση BEV έχει επιβεβαιωθεί, η πιθανότητα ενός ήπιου υβριδικού με κινητήρα εσωτερικής καύσης παραμένει και αυτή στο τραπέζι.

Κατασκευασμένο πάνω στην πλατφόρμα Stellantis Smart Car, την οποία μοιράζεται με το e-C3 της Citroen, η παραγωγή του νέου Panda θα μεταφερθεί στη Σερβία αντί για το εργοστάσιο Pomigliano d’Arco της νότιας Ιταλίας που είναι σήμερα.

Τα επίσημα σκίτσα που παραθέτουμε αποκαλύπτουν σχεδιαστικά στοιχεία που θυμίζουν το πρωτότυπο Centoventi 2019 της Fiat.

Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται μια κλειστή μάσκα, μικρά φωτιστικά σώματα εμπρός με μπάρα LED ενώ το πίσω μέρος διαθέτει τετράγωνους προβολείς που θυμίζουν Jeep.

Με διαστάσεις που ξεπερνούν ελαφρώς τα 4 μέτρα σε μήκος και μεταξόνιο 2.540 χιλιοστά, το νέο Panda υπόσχεται αυξημένη ευρυχωρία τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές.

Με τιμή περίπου 23.000 ευρώ για την ηλεκτρική έκδοση, στοχεύει στον ανταγωνισμό από τα Citroen e-C3, Dacia Sandero και τα φθηνά κινεζικά BEV.

Αν ακολουθήσει τις προδιαγραφές του Citroen e-C3, το ηλεκτρικό Panda μπορεί να περιλαμβάνει μια μπαταρία 44 kWh που προσφέρει αυτονομία 320 χιλιομέτρων, η οποία τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων.

 Επιπλέον, μια έκδοση για κίνηση στην πόλη, με αυτονομία 200 χιλιομέτρων και τιμή κάτω από τις 20.000 ευρώ, αναμένεται αργότερα μέσα στο 2025.

Αν και οι λεπτομέρειες του μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής παραμένουν λιγοστές, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ακολουθήσει την ηλεκτρική εκδοχή μέσα στο 2025.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό