24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Διάσημοι αθλητές επενδύουν στην Alpine

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Ιούνιο του 2023 η μητρική εταιρεία του Renault Group ανακοίνωσε την πώληση μεριδίου 24% της ομάδας Φόρμουλα Ένα, Alpine, σε επενδυτικό όμιλο. Το κόστος της συμφωνίας, η οποία αποτίμησε την αξία της ομάδας στα 900 εκατομμύρια ευρώ, έφτασε τα 200 εκατομμύρια.

Η κοινοπραξία αποτελείται από τις Otro Capital, RedBird Capital Partners και Maximum Efforts Investments, με τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ ΜακΕλχένι να ηγούνται της τελευταίας και τον επίσης ηθοποιό, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, συνεπενδυτή.

Σήμερα (17/10), η Otro Capital ανακοίνωσε τα ονόματα και άλλων «αστέρων» του αθλητισμού που συνέβαλαν στην αγορά των 200 εκατομμυρίων: είναι ο γκόλφερ Ρόρι ΜακΙλρόι, ο Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας και παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Άντονι Τζόσουα, ο πρώην ποδοσφαιριστής Χουάν Μάτα και ο αμυντικός της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Στην αγορά του μεριδίου της Alpine επένδυσαν ακόμη οι άσοι του αμερικανικού φούτμπολ και των Κάνσας Σίτι Τσιφς, Πάτρικ Μαχόμες και Τράβις Κέλσι, όπως και ο Ρότζερ Έρενμπεργκ, ιδρυτής της Eberg Capital, ο οποίος έχει επενδύσει επίσης στην ομάδα μπέιζμπολ των Μαϊάμι Μάρλινς και στην ομάδα ποδοσφαίρου της Major League Soccer, Ρεάλ Σολτ Λέικ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό