18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Διάλεξε εσύ τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάλεσμα για συνδιαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει των προκριματικών εκλογών της επόμενης Κυριακής καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μέλος ή φίλος κόμματος επιλέγει τους υποψηφίους για ένα εθνικό ψηφοδέλτιο».

«Γίνε κομμάτι της εσωκομματικής μας δημοκρατίας. Ψηφίζεις και διαλέγεις εσύ τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δήλωσε τα στοιχεία σου εδώ εφόσον επιθυμείς να ψηφίσεις ηλεκτρονικά για τις προκριματικές εκλογές», αναφέρει και επισημαίνει ότι «η προθεσμία εγγραφής λήγει απόψε (Κυριακή) τα μεσάνυχτα». «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου!» αναφέρει ο κ. Κασσελάκης.

Οδηγός για τις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 14 Απριλίου του 2024 θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις ευρωεκλογές.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς και οι φίλοι του κόμματος οι οποίοι θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας σχετική φόρμα φίλου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους υποψήφιους της περιφέρειας στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα στο οποίο προσέρχεται.

Τα εκλογικά τμήματα όλης της Ελλάδας θα δοθούν στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες.

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 13 Περιφέρειες.

«Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδικασία κατά την οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα εθνικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Απόλυτα εφικτό το μήνυμα ανατροπής στις ευρωεκλογές

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Creta» εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι απόλυτα εφικτό να προκύψει ένα μήνυμα ανατροπής στις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε ότι «αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια μεγάλη δυναμική για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια περίοδο που ειρωνευόταν η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ…» και που «είχε υπάρξει όλη η προπαγάνδα τους εναντίον μου με καθημερινή διαπόμπευση, με ειρωνεία, χωρίς να παρουσιάζει τις θέσεις μας για ακρίβεια, για φορολογία».

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ξεκάθαρες θέσεις «για το πώς μειώνουμε την ακρίβεια στο ρεύμα, πως καταργούμε τον φόρο εισοδήματος στις επιχειρήσεις».

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανανεώνεται και βλέπει μια «μεγάλη δυναμική» και ένα ρεύμα στην κοινωνία, όπως διαπίστωσε και στο Ηράκλειο. Τόνισε ότι «η κοινωνία μπορεί να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει μια οικονομία που θα είναι πιο δίκαιη, μια κοινωνία με μεγαλύτερη ευαισθησία, ένα κράτος το οποίο θα είναι πιο διαφανές, το οποίο δεν βασίζεται στους μηχανισμούς που υποστηρίζουν εκλογικές διαδικασίες και προπαγάνδα και πάνω απ’ όλα θα έχει Πρωθυπουργό στο μέλλον, ο οποίος σέβεται τον Έλληνα πολίτη και θα είναι πάντα στο πλευρό του».

Ερωτηθείς αν υπάρχει συγκεκριμένος πήχης για τις ευρωεκλογές είπε ότι «γενικά δεν υπάρχει διότι είναι ευρωεκλογές και όχι βουλευτικές εκλογές». «Προφανώς επιθυμώ να πάμε πάρα πολύ καλά, θα είναι μια δημοσκόπηση εν μέρει αυτές οι ευρωεκλογές αν και δεν θα έπρεπε, πολύ απλά διότι οι ευρωπαϊκές Οδηγίες και Κανονισμοί επηρεάζουν τις νομοθεσίες της Βουλής άμεσα», είπε, τονίζοντας τη σημασία να υπάρξει σωστή εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή και να μην αντιμετωπιστεί χαλαρά σα μια εκλογική διαδικασία που υποστηρίζονται celebrities.

Επισήμανε ότι μέσα από μια καινοτόμα διαδικασία τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα εκλέξουν τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, προσθέτοντας ότι «από εκεί και πέρα νομίζω ότι εάν καταφέρουμε να περάσουμε τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς των βουλευτικών εκλογών και του Ιουνίου και του Μαΐου, θα είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι μετά από τόσο πόλεμο και λάσπη και αλλαγές και κλυδωνισμούς μέσα στο Κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναταχθεί και όλος ο χρόνος θα είναι μπροστά του για να κερδίσει».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί προκλήθηκαν τόσες αντιδράσεις για την πρόταση του για διεθνείς παρατηρητές «όταν ούτως ή άλλως υπάρχουν παρατηρητές ήδη».

Σημείωσε πως αυτό που λέει είναι «να είμαστε όλοι σε εγρήγορση διότι είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που έχουμε δει υπεξαίρεση προσωπικών δεδομένων των συμπολιτών μας του εξωτερικού για εκλογικούς ψηφοθηρικούς λόγους».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό