18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Διάλειμμα» μερικής ηλιοφάνειας

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Παρασκευή, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους πιο αυξημένες και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα ανατολικά και κατά τόπους στα βόρεια και τα νότια.

Πιο αναλυτικά, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο, τη Θράκη, σε τμήματα της Μακεδονίας, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά το πρωί θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι στην περιοχή Κρήτης, νοτίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσων θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 18 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, δηλαδή αρνητικές θερμοκρασίες.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο, βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρχουν μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, ωστόσο, σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό