24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Διάγγελμα Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για χερσαία εισβολή στη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Γάζα, επανέλαβε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης.

Όπως σημείωσε, δεν θα αναφερθεί στα σχέδια χερσαίας εισβολής. Επεσήμανε, δε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η απόφαση για το πότε θα ξεκινήσει η χερσαία επίθεση θα ληφθεί από το πολεμικό συμβούλιο που έχει συγκροτηθεί.

«Έχουμε σκοτώσει χιλιάδες τρομοκράτες και αυτή είναι μόνο η αρχή»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επεσήμανε ότι η χώρα του κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την επιστροφή των ομήρων. Τόνισε πως προτεραιότητες είναι η απελευθέρωση των ομήρων και η διάλυση της Χαμάς, υπογραμμίζοντας πως όλα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης πρέπει να θεωρούνται «μελλοθάνατοι».

«Έχουμε ήδη σκοτώσει χιλιάδες τρομοκράτες και αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για μια χερσαία εισβολή. Δεν θα εξηγήσω πότε, πώς και πόσα. Δεν θα αναφέρω επίσης τους διάφορους υπολογισμούς που κάνουμε».

הצטרפו לשידור החי: ראש הממשלה בנימין נתניהו בהצהרה לתקשורת, מהקריה בתל אביב. https://t.co/9csrPVz3RG

— ראש ממשלת ישראל (@IsraeliPM_heb) October 25, 2023

«Θα λογοδοτήσω κι εγώ, αλλά μετά τον πόλεμο»

Σε μια πρώτη αναγνώριση της ευθύνης για την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών να αποτρέψουν την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «όλοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν, ανάμεσά τους κι εγώ».

Ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι και ο ίδιος θα κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματα του ισραηλινού λαού, ωστόσο μόνο μετά το τέλος του πολέμου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό