21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια «στριμώχνει» την κυβέρνηση – «Ναι» στο γάμο των ομόφυλων

Ειδήσεις Ελλάδα

Παραμένει μεγάλη η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας συγκριτικά με τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Αναλυτικότερα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 35,2%, την ίδια ώρα που το ΠαΣοΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτος με 12,1%. Στην τέταρτη θέση του ΚΚΕ με 10,3% και ακολουθούν Ελληνική Λύση 8,2%, Πλεύση Ελευθερίας 4%, Σπαρτιάτες 3,2%, Νέα Αριστερά 3% και ΝΙΚΗ 2,8%.

Υπέρ του γάμου των ομόφυλων – Κατά της υιοθεσίας η πλειοψηφία των πολιτών

Όσον αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η έρευνα δείχνει πως η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει πως συμφωνεί με τη θέσπιση του σε ποσοστό 62%. Αντίθετο είναι το 36%.

Οι απαντήσεις όμως αντιστρέφονται όταν τίθεται το ζήτημα του δικαιώματος στην τεκνοθεσία. Εκεί η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται κατά, σε ποσοστό 69%.

Σημαντικότερο πρόβλημα η ακρίβεια

Όσον αφορά το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ακρίβεια παραμένει για ακόμη μια φορά, με μεγάλη απόσταση από τη δεύτερη, η δημοφιλέστερη απάντηση.

Ναι στα ξένα πανεπιστήμια

Όσον αφορά το άλλο μεγάλο ζήτημα της επικαιρότητας, τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, οι απαντήσεις των πολιτών είναι στην πλειοψηφία τους θετικές. Συγκεκριμένα, το 52% είναι υπέρ, την ώρα που το 45% τοποθετείται εναντίον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό