24.1 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Δημοσκόπηση Alco: Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί και η απόφαση για το Μάτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής. Σε αυτό αποτυπώνεται η γνώμη του κόσμου για τους υπουργούς της Κυβέρνησης και το ενδιαφέρον τους για τις ευρωεκλογές.

Επιπρόσθετα αποτυπώνεται η απογοήτευσή των συμμετασχόντων με την απόφαση για το Μάτι, ενώ καταγράφεται και η συσπείρωση των κομμάτων ενόψει της κάλπης του Ιουνίου.

Ο Δένδιας, ο Πιερρακάκης και ο «κανένας»

Στο πρώτο ερώτημα που αφορούσε τους υπουργούς της κυβέρνησης που θεωρούνται πιο επιτυχημένοι πρώτη επιλογή στους συμμετέχοντες ήταν ο κανένας με 44%. Ο Νίκος Δένδιας συγκέντρωσε το 27% της προτίμησης και τον ακολούθησε με 14% ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Όλοι οι υπόλοιποι κατέγραψαν μονοψήφια νούμερα.

Στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Δένδιας ήταν ξανά στην κορυφή με 50%. Στη δεύτερη θέση είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 24% και λίγο πιο πίσω ο Άδωνης Γεωργιάδης με 20%. Την τετράδα των διψήφιων ολοκληρώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 17%.

Απογοήτευση με την απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη του κόσμου για το εάν αποδόθηκε δικαιοσύνη με την απόφαση για το Μάτι. Η συντριπτική πλειοψηφία υποστηρίζει ότι δεν αποδόθηκε. Το «όχι» έλαβε το 70% των ψήφων, ενώ το «ναι» μόλις το 5%.

Η εικόνα των πολιτών για τις ευρωεκλογές

Η συσπείρωση των κομμάτων

Άνω του 60% είναι η συσπείρωση των τριών μεγάλων κομμάτων με το ΠαΣοΚ να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη φτάνοντας στο 85%. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα 18% των ψηφοφόρων της οι οποίοι είναι αναποφάσιστοι, ενώ το 7% σκέφτεται την αποχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ένα 10% της δύναμής του το οποίο πηγαίνει στη Νέα Αριστερά, ενώ το ΠαΣοΚ έχει απώλειες 7% προς τους Δημοκράτες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό