16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δημοσκόπηση Alco: Κυρίαρχη η ΝΔ – Νιώθει την ανάσα του ΠαΣοΚ ο ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο 20,6 διαμορφώνεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο του Alpha, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5%, με την διαφορά τους να τοποθετείται στις 20,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 12,7%, το ΚΚΕ με 8,6%, οι Σπαρτιάτες με 2,6% και Ελληνική Λύση 5,2%. Μάλιστα, η διαφορά του ΠαΣοΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κάτω τη μια ποσοστιαία μονάδα (0,8).

Σε ό,τι αφορά στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ θα εκινείτο στο 38,%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15%, το ΠΑΣΟΚ κοντά στο 14% και το ΚΚΕ κοντά στο 10%, με τη διαφορά να τοποθετείται στις 23 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν τον Κυρ. Μητσοτάκη ως καταλληλότερο πρωθυπουργό με ποσοστό 37%, ενώ η αποδοχή του Στ. Κασσελάκη κινείται σε μονοψήφιο ποσοστό και συγκεκριμένα στο 8%. Ακολουθεί ο Ν. Ανδρουλάκης με 7% ενώ «κανέναν» απαντά το 30%.

Η ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα για τους ερωτηθέντες. Το 46% απαντά ότι δεν βοηθούν «καθόλου» τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια. Το 33% απαντά «λίγο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό